Sahilli...

A -
A +
Uzaylılar, dünyadan gelen 'ağoloğo loğoğo' seslerinden tedirgin olmuşlardı! Uydu verileri, sesin kaynağı olarak ne uçlu ne de bucaklı ama bol karpuz kabuklu Türkiye sahillerini işaret ediyordu. Kayıtlar zoomlanarak incelendi ve; kafanın yarısı üst dudak dışarıda kalacak biçimde denize sokmuş, suyu ağızda sirküle ederek; 'ağoloğo loğoğo' sesi çıkaran insanlara rastlandı! Olayı yerinde incelemesi için görevlendirilen uzaylı, Antalya sahillerine ışınlandığında elindeki talimatnameyi okuyordu:

Bu görevde, dikkat çekmemek esastır! Türk plajında 'onlardanmış' imajı yakalayabilmek adına deniz kenarında uyulacak kurallar şunlardır;

- Denize yarı beline kadar girip, ileride yüzen arkadaşa "soğuk mu?" diye sor. Bir dünyalı sana bu soruyu yöneltirse doğru cevap; "ilk girişte soğuk, ama sonra alışıyor insan yaauvv" olacaktır, endişelenme...

- Daha su derinleşmeden denizin sığlığına çömel kollarınla yuvarlaklar çiz. Perende ve ters takla at, 'adam boğmaca' oyna. 'Deve güreşi' diye bir şey var onu da öğren.

- Koşa koşa suya atlayıp yüzmeden 'çapadaçupada çapadaçupa' hareketleri yapıp çık. Aynı hareketi tekrar tekrar yap... Ahaliye koşarken kum sıçratmayı, suya atlarken de soğuk duş yaptırmayı ihmal etme.

- Kızları etkilemek adına yeni atlayış stilleri geliştir! Biri menziline girdiğinde en azından on kere peş peşe bu atlayışı dene. Hatta bir de takla atarak dene hareketi! (göbekleme de olur)

- Dondurma ye. Kâğıdını, külahını, tahta çubuğunu kumlara sokuşturmayı unutma!

- Bir turist kızın yanına gidip önce kendini işaret ederek "ay lav yu", sonra karşındaki kızı işaret ederek "ay lav yu" de.

- Arkadaş edin. Denize arkadaşlarınla el ele tutuşup depar atarak yahut koşarak gir ve bundan anlamsız bir şekilde zevk al...

- Kumsalın en kalabalık yerinde millet oturacak yer bulamazken beşerden maç yap, tozu dumana kat. Terliklerden kale inşa edip, sonra da "rüştü rüştüüüü yine rüştüü" nidalarıyla kalecilik yapmadan dönme!

- Akşam yemeği esnasında açık büfeden sürekli yemek taşı, masayı doldur. Masada yer kalmadığında bu sefer de bardakların üstüne tabakları koyarak ikinci katı çık.

- Eğer havuz varsa, bombalama atlayıp hacminin iki katı kadar su taşıramazsan deşifre olursun, dikkat!

- Hiçbir şey yapamıyorsan al eline bir çubuk, otur kumu dürt! Ama bunu sondajla sahilden petrol çıkarıyormuş ciddiyetiyle ve hırsla yap! Başarılar...

Ni­nem diyor ki: Denizdeki balığın pazarlığı olmaz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.