Yol verilmez alınır!

A -
A +
Arkadaşı Temel'e sorar "Ula Temel, sen trafik ışıklarinun anlamlarinu piley misun?" "Pileyrum da!" "O zaman söyle pakayum" "Yeşul geç, sarı dikkatlu geç, kırmızı; çok dikkatlu geç..."

Trafik kurallarıyla vakit kaybetmeyelim, bizim belirlediğimiz kurallarına göz gezdirelim;  
Temel yanlış biliyor. Trafik lambalarının anlamı: Yeşil; geç, Sarı: kornaya basarak geç, Kırmızı: Belki kırmızıya yakalanmazsın gazı kökleyip geç.
-Şerit kullanım hakkı, kullanılan aracın beygir gücünün büyüklüğüne göre değişkenlik gösterir.
-Dolu taksinin önünden, boş taksinin arkasından gidilmez. 
-Sabaha kadar sinyal verseniz sol şeride geçemezsiniz. Kolunuzu çıkartın! Camdan kolu çıkartarak yol istemek, on sinyal verme gücüne sahiptir!
-Hiçbir ahval ve şerait sizin trafiğe takılmanızı gerektirmez, bulduğunuz her deliğe girin. Yirmi metre ilerlemek için gerekirse benzin istasyonunun bir ucundan girip diğer ucundan çıkın.
-Dar sokak, cadde, kavşak gibi birkaç araç tarafından trafiğin sıkıştığı noktalarda; aracının 'burnunu ilk önce çıkaran' daima geçer.
-Geçiş üstünlüğünün uygulanamadığı daha krizli durumlarında, şoförler birbirlerinin yüzüne bakarlar; 'kararlı bakan' geçer!
-Dörtlü flaşörü yakan istediği zaman istediği yerde durabilir.
-Altıncı hissine güvenen sürücülerin dikiz aynası kullanmasına gerek yoktur.
-Sürücü zaten altıncı hisse sahip olmalı, sinyal gereksiz olduğundan diğer araçların ne yapacağını kestirebilmelidir. Nadiren zarif sürücüler döner, sonra 'döndüm sinyali' verir.
 -"U dönüşü yasak" levhası sadece yakınlarda polis varsa geçerlidir.
-Kontrolsüz kavşaklarda yol hakkı kavşağa kontrolsüz girendedir.
-Karşı şeritte kaza olmuşsa yavaşlanır ve izlenir.
-Selektör, şofrün eli ayağıdır. Bazen bir teşekkür, bazen bir uyarı bazen de bir küfür! Selektör dili; Tek selektör; Buyur geç, Çift selektör; Dalgınsın galiba, Uzun süreli selektör; Naaapıyon len!
-Korna ise  şoförün gözü kulağı, dilidir. Kısa korna: Bazen teşekkür, bazen selamlaşma.
Orta uzunlukta korna: Yerine göre "uyumasana", "naaapıyosun kardeşim", "biraz dikkat etsene"  benzeri orta derecede uyarı. Uzun korna; korna uzunluğuna göre yedi cedde kadar uzanabilen küfür içeriği!..
-Şehirler arası yolda araçlar birbirini geçmeden ardı ardına düzgünce sabit hızla ilerliyorsa ilerde radar vardır!..
-Karşı yönden gelen araç gündüz gözü fasılalı biçimde selektör yapıyorsa bu 'İlerde çevirme var' anlamındadır.
-Kamyonla şaka olmaz. Ama hafriyat kamyonları tüm yolların efendisidir!  Hiyerarşide servis, minibüs, otobüs ve taksilerden önde gelir. Görüldüğünde yol verilir.
-Hacı uğurlama, asker uğurlama, düğün alayı, sünnet alayı, seçim parti konvoylarına asla müdahale edilemez. Bölünemez, sollanamaz! 
-Park etmek yasaktır levhası dikkate alınmaz. Dikkate alınmak için aracın tek sileceği havaya kaldırılır, olmadı çizilir. Etkilidir...
.
Ninem diyor ki; Eğreti ata binen tez iner...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.