Evlilik...

A -
A +

Bernard Shaw, hem Nobel Edebiyat Ödülü'nü hem de Oscar (En İyi Senaryo Ödülü'nü) alan ilk ve tek edebiyatçı.
Kendisine 'Sir' unvanı vermek isteyen Kraliçe'ye, "George Bernard Shaw olmak benim için yeterli bir onurdur" cevabını verip reddetmiş. İrlandalı yazar, hazırcevaplığı, günümüze bile hemen her yerde kullanılan aforizmaları ve kadın haklarına verdiği önemle de bilinir...
Hiciv ustası ünlü yazar, son yıllarında vaktinin çoğunu evinin bahçesiyle uğraşarak geçiriyordu. O gün eşini ziyarete gelen yaşlı bir hanım, onu elinde çapa iki büklüm vaziyette görünce tanıyamadı. Gözlüklerini düzelttikten sonra, "Günaydın bahçıvan efendi!" dedi. "Sir Bernard Shaw'ın yanında ne zamandır çalışıyorsunuz?"
Bernard Shaw, gülümseyerek cevap verdi kadına; "Kendimi bildim bileli."
Bir evde bu kadar uzun zamandır çalışan bahçıvan, kadının ilgisini çekmişti...
"Peki" dedi. "Verdikleri ücret sizi geçindiriyor mu?"
Bernard Shaw bir an düşündü ve, "Doğruyu söylemek gerekirse" dedi.
"Yalnızca yiyeceğimi veriyorlar."
Kadın, tüm hayatını karın tokluğuna çalışarak geçirdiğini söyleyen ve bu kadar güzel bir bahçeyi yapan bahçıvanı, kaçırmak istemiyordu.
"Size bir teklifim var..." dedi. "Bizde çalışırsanız, size yiyecek ve giyeceğinizin yanı sıra yeterli para da veririz."
Shaw, kadının önerisine saygıyla cevap verdi; "Teşekkür ederim bayan" dedi. "Ama teklifinizi kabul edemem, çünkü ben Bayan Shaw'a ömür boyu yüksek bir sadakatle bağlıyım... Onun olmadığı bir yerde yaşayamam!.."
Kadın, duyduklarına inanmakta zorlanarak karşı koydu; "Ama..." dedi. "Bu tutsaklıktan başka bir şey değil."
Bernard Shaw, kadının gözlerinin içine bakarak gülümsedi bu kez, "Hayır, sayın bayan" dedi: "Biz buna evlilik diyoruz..."

Ninem diyor ki; Âşık ile aşık atılmaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.