Kim bunlar?

A -
A +
Çek senet mafyası, otopark mafyası, o mafyası bu mafyası. Hepsi vız gelir tırıs gider; esas en bilindik ama bugüne dek hiçbir şekilde deşifre edilemeyen en büyük mafya; "El âlem!" Kimdir nedir, nerde yaşar pek bilinmez  ama daha küçük yaşta hayatımızdan haraç almaya başladılar;
El âlemin çocukları; El âlemin çocukları çoğumuzdan daha iyiydi. Hatta mükemmeldi. Uslu duran, yemeklerini bitiren, ders çalışan, hep "peki" diyen, annelerimizin gözünde bizim olamadığımız her şeyi olmuş çocuklardı. Üstün zekâ ve yeteneklere aynı zamanda dayanılmaz bir beyefendiliğe/hanımefendiliğe sahip kıyas malzemeleri. Gidinin mükemmelleri... Çocukluğumuz boyunca çoğumuz şu her şeye muktedir el âlemin çocuklarını yakalayıp bir güzel ağzını burnunu kırmak istemedik mi?..
Bir "rol model" olarak el âlemin evlatları; Bunlar hep başarılı oluyor, sınavları zıplayarak geçiyor, üniversitede çat diye istenen bölümü tutturuyorlar. Mezun olur olmaz da çat iyi bir iş! Zeki, çevik, ahlaklılar. Gerek eş seçiminde, gerek iş seçiminde muazzam şanslılar. Kâh hayattaki başarılarıyla, kâh babanın göğsünü kabartmalarıyla, bazen de erkenden gösterdikleri mürüvvetleriyle ailelerini mutlu ediyorlar. Ya sen? Tıss... Bütün evlatların nefret ettiği içten içe küfrettiği, anne baba tarafından hep kıyaslama kriteri olan ıslak odunla dövülesi hayali kahramanlar...
El âlemin kızları; El âlem teyzelerin her bir haltı en iyi yapan, her bir şeyi kusursuz beceren joker, süper duper kızlarıdır. "Bak el âlemin kızı nasıl yardım ediyor annesine, bak el âlemin kızı nasıl tertipli, bak el âlemin kızı nasıl becerikli!" Sen diş fırçasıyla evi, köyü, şehri ovalasan da, iki yumurtadan dünyayı turlayacak uzunlukta börek açsan da yine de onlar daha iyi... Anneye başkaldırmaz, çemkirmez. İtle kopukla işi olmaz, talipleri kapıda kuyruk olmuş, herkesin gözdesi, mahallenin küçük hanımefendisi!.. Hepimizin topluca iç sesi; Seni küçük mükemmel! Yolarım ben seni!..
El âlemin kocası; El âlemin çocuğu kadar kıymetli olmasa da, kocalara hayatı zindan edebilme kapasitesindedir. Hatunlarca kocaların gözüne gözüne kaktırılan, buna maruz kalan eşte katliam yapma duygusu uyandıran kimliği meçhul süper ötesi kocalardır. Elin adamının tek bir kusurlu hareketi yokken siz dokuz kusurlu hareketi hiç sektirmeden yapmışsınızdır. El âlemin kocaları romantiktir, eve erken gelir, karısını anasına ezdirmez, alışverişi sever, kürk alır, araba alır, "Ay, el âlemin kocaları da çalışıyor ama..." diye dırdıra mahal vermez eve vakit ayırır. Daha bir tane kötüsüne denk gelmedik. Şüphesiz ki sizden daha iyidir ve olacaktır. Boşuna uğraşmayın!..
Biz ezikleneduralım; El âlemin çocuğu, El âlemin kızları, El âlemin evlatları, El âlemin kocası mafyası keyifli... Takım elbise sırtlarında briyantinli saçlarıyla, 'Örnek davranışlar ve Sicilya usulü tehditler' ansiklopedisi yanı başlarında sakince kucaklarındaki kediyi seviyorlardır... Yenicez huleynn sizi!
 
Ninem diyor ki: El elin nesine, gülerek gider yasına.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.