Tırnağın varsa kaşın

A -
A +
Çağın hızlı gelişimine ayak uydurmak için gün geçmiyor ki bol kazançlı meslekler türemesin. Son dönemlerin en popüler etiketleri; sosyal medya uzmanlığı, marka danışmanlığı, estetik ameliyat koçluğu, hayat koçluğu, yönetim danışmanlığı. Uzaaar gider bu liste, işte bir tanesine hikâye;
Çoban yol kenarında koyunlarını otlatıyormuş. Yanına bir cip yanaşmış. İpek gömlek, rugan ayakkabılar giyen, afilli güneş gözlüğü ve her yerinden marka fışkıran bir sürücü aşağı inip çobana sormuş:
“Kaç tane koyunun olduğunu bilirsem bana onlardan bir tanesini verir misin?”
Çoban bir adama, bir koyunlara bakmış “Tamam!” diye cevap vermiş.
Genç adam arabasını gölgeye park etmiş, telefonunu bilgisayarına bağlamış, internete girmiş, GPS'ini kullanarak yeri taramış, bir data base ve logaritmayla doldurulmuş 60 excel tablosu açmış ve 150 sayfalık bir rapor basmış. Çobana dönmüş ve “Tam olarak 1586 adet koyunun var!” demiş.
Çoban “Doğru!” diye cevap vermiş, “Koyununu alabilirsin!” Genç adam hayvanı almış ve cipinin arkasına koymuş.
Bu sefer çoban genç adama dönmüş ve “Ben de senin işinin ne olduğunu bilirsem koyunumu geri verir misin?” diye sormuş. Adam “Evet, neden olmasın?” diye cevaplamış.
Çoban “Sen bir yönetim danışmanısın!” demiş. Genç adam “Nasıl oldu da bildin?” diye sormuş. Çoban “Çok basit!” diye cevap vermiş; “Buraya çağrılmadan geldin, bu bir… İkincisi, benim zaten bildiğim bir şeyi bana söylemek için benden bir hayvan aldın. Üçüncüsü, yaptığın hiçbir şeyden anlamıyorsun, çünkü köpeğimi aldın!"
 
Ninem diyor ki; Devletli ile deli bildiğini işler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.