Kız evlat

A -
A +
Nişanlı çift evlenmeden önce aralarında konuşarak anlaşmış; "evlendiğimiz günün sabahına eve kim gelirse gelsin kapıyı açmayacağız" diye birbirlerine söz vermişti.
O büyük gün gelmiş, genç çift evlenmişti. Düğünün ertesi günü öğleye doğru ilk olarak damadın anne ve babası evli çiftleri görmeye geldi. Kapının hemen ardındaydılar. Kadın ve kocası birbirlerine baktılar, adam kapıyı açmak istedi ama eşi yaptıkları anlaşmayı hatırlatınca vazgeçti. Anne babası ise daha fazla beklemeyip gitti.
Aynı gün içerisinde bir süre sonra, gelinin ailesi geldi. Kapıyı çaldılar, çaldılar, açılmayınca, tam gideceklerdi ki kadın kapıya yöneldi. Bunu gören adam "ama anlaşmıştık, bana söz vermiştin!" dedi.  Kadının gözleri dolmuştu, "Bunu yapamam” diye fısıldadı ve kapıyı açtı.
Eşi hiçbir şey söylemedi...
Yıllar sonra dört erkek çocuğunun ardından beşinci olarak kız çocukları dünyaya geldi. Baba yeni doğan evladı için büyük bir kutlama yaptı, eş dost tanıdık kim varsa çağırdı.
Misafirler gittikten sonra eşi kocasına diğer dört çocuğa yapmadığı hâlde neden bu sefer böylesine bir kutlama yapmak istediğini sordu.
Eşi basit bir cevap verdi:
"Çünkü yalnızca kızım bana kapıyı açacak..."
 
Ninem diyor ki; Yaylanın çayırlısı, evladın hayırlısı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.