Başarı

A -
A +
Bir iş adamının işleri bozulmuştu. Ne yaptıysa olmuyordu. Bir zamanlar başarılı be varlıklı olmasına rağmen şimdi borç altındaydı! Bir taraftan kredi verenler onu sıkıştırırken, diğer taraftan da bir sürü insan ödeme bekliyordu. Çok bunalmıştı ve hiçbir çıkış yolu bulamıyordu.
Nefes almak için parka gitti. Bir banka oturdu, başını ellerinin arasına aldı ve bu durumdan nasıl kurtulacağını düşünmeye başladı. Yaşlı bir adam gelip önünde durdu!
“Çok üzgün görünüyorsun. Seni rahatsız eden bir şey olduğu belli… Derdini açmak ister misin?” diye sordu… İş adamını dinledikten sonra da, “Üzme kendini! Sana yardım edebilirim” diyerek çek defterini çıkardı… Eliyle koparttığı sayfayı uzatırken;
“Bu para senin. Bir yıl sonra seninle burada buluştuğumuzda bana olan borcunu ödersin. Hadi al” dedi.
Ve yaşlı adam geldiği gibi hızla gözden kayboldu. İş adamı elindeki çeke baktı; 500 bin dolar yazıyordu ve imza ise John Rockefeller’e aitti! Dünyanın en zengin adamı önüne çıkmıştı! Şansa bak! “Tüm borçlarımı hemen ödeyebilirim” diye düşündü. John Rockefeller’e ait bu çekle her şeyi çözebilirdi. Ama çeki bozdurmaktan vazgeçti. Bu değerli çeki kasasına koydu.
Onun kasasında olduğunu bilmenin güveniyle işine dört elle sarıldı. Büyük küçük demeden tüm işleri değerlendirmeye başladı. Ödeme planlarını yeniden yapılandırdı. İyi yapılan işler yeni işleri doğurdu. Birkaç ay sonra tekrar işlerini yoluna koyabilmişti. Takip eden aylarda ise borçlarından tümüyle kurtulup para kazanmaya başlamıştı.
Yıl boyunca çalıştı durdu. Tam bir yıl sonra, elinde bozulmamış çek ile parka gitti. Kararlaştırılmış saatin gelmesini bekledi. Tam zamanında yaşlı adamın hızla ona doğru geldiğini gördü. Tam ona çekini geri verip başarı öyküsünü paylaşacakken bir hemşire koşarak geldi ve adamı yakaladı. Hemşire;
“Onu bulduğuma çok sevindim, umarım sizi rahatsız etmemiştir” dedi. “Çünkü bu bey sürekli olarak huzurevinden kaçıp, bu parka geliyor. Herkese kendisinin John Rockefeller olduğunu söylüyor” diye ekledi.
Hemşire adamın koluna girip onunla birlikte uzaklaştı. İş adamı şaşkın bir şekilde öylece kalakaldı. Tüm yıl boyunca arkasında yarım milyon dolar olduğuna inanarak işler almış, yapmış ve satmıştı.
Birden, hayatının akışını değiştiren şeyin para olmadığını fark etti. Hayatını değiştiren kendinde bulduğu inançtı.
Başka yerde aramaya gerek yoktu!
Başarının sırrı, kasamızda duran değil, kendi kalbimizde ve kafamızda olanlardı...
 
Ninem diyor ki; Yatan öküze yem verilmez...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.