​Yeni başlangıçlar...

A -
A +
Evrak üzerinde de olsa yeni bir yıl başladı. Madem öyle bizim için de yeni bir şeyler başlasın. Yeni bir ev, yeni bir iş, kişisel gelişiminize bir katkı, yeni bir hobi, hep ertelediğiniz o diyet, yeni bir girişim. Kolay değil biliyorum, maalesef etrafımızda "Olmaz o iş!" insanları var. "Ben gerçekçiyim" kisvesi altında insanı hayattan soğutuyorlar. Fikrinizi, hedefinizi heyecanla söylediğinizde; coşkunuza tepkisizliğiyle, umutlarınıza umutsuzluğuyla hiç yapamadı olumsuz birkaç kelimeyle hevesinizi kırarlar.
“Diyetisyene gidiyorum, bu sefer zayıflayacağım.” Ya başka işin mi yok Allah aşkına... para da vermişsindir Allah bilir. Bi işe yaramıyor, tutcan boğazını tutcan! verdin mi? inanmıyorum!
“Hat kursuna gidiyorum.” "Aman bırak yaa, en az on seneni vermen gerek, o zamana kim öle kim kala.” “Harika bir projem var?” “Yaa bırak, o işin mafyası vardır. Yedirirler mi sana o kadar parayı!” “Dükkân mı açsam? Para ticarette.” “Dövizin sağı solu belli değil, tek gecede batarsın!” “Özel sektöre mi geçsem diyorum.” “Ya orada eşşek gibi çalıştırıyorlarmış. Bi de güvencen yok anında kapı önündesin.” “Akademisyen mi olsam?” “Abi o işte torpil dönüyor ya. Dayın olacak bir yerlerde..."
Hunharca yıkarlar duygu, düşünce ve hayal dünyanı. Öğrenilmiş çaresizlik yahut hasetlik.
Ha elbette gerçekçi olmalı, tüm riskler, dezavantajlar göz önünde bulundurulmalı. Lakin bu tiplere kulakları tıkamalı!
Tıkayanlar başardı. İnandı, azmetti, çalıştı ve başardı!.. Oysaki onların da hevesini kırmaya çalışmıştı "Olmaz o iş" insancıkları;
-Atlar her zaman kullanılacaktır. Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir. Henry Ford’un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü-1903
- “Bu mücadeleden atın galip çıkacağına inanıyorum. Otomobil sadece gelip geçici bir heves olacaktır.” Alman İmparatoru ll. Wilhelm-1905
-Çok güzel bir buluşa benziyor ama tanrı aşkına bunu kim, niye kullanmak istesin ki? (Rutherford B. Hayes-ABD Başkanı 1876 yılında ilk telefonu gördükten sonra yaptığı yorum.)
-“Radyo’nun geleceği yok.” Lord Kelvin-İskoçyalı fizik adamı
-Artistlerin sesini kim duymak ister ki? (Film endüstrisi yöneticisi Harry M. Warner’ın yeni keşfedilen sesli film hakkındaki yorumu-1927)
-“İnternet 1996 yılında tamamıyla çökecektir." (İnternetin kâşiflerinden Robert Metcalfe-1900’lerin sonu)
-“Müziklerini beğenmedim, ayrıca gitar gruplarının modası geçti." (Decca Plak firmasının yöneticisi Beatles grubu hakkında-1962)
-640K herhangi bir bilgisayar için yeterlidir. (Bill Gates-1981)
-“Televizyon en geç altı ay içinde piyasadan silinecektir. İnsanlar her akşam böyle bir kutuya bakmak istemezler. (Daryik F. Zanuck Twentieth Century Fox ‘un başkanı-1944)
 
Ninem diyor ki; Zahmetsiz rahmet olmaz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.