Fazla silgisi olan var mı?

A -
A +
Bozuk mayadan peynir tutmaz azizim… Gözünden akan yaşları sileceğine, o yaşlara sebep olanları, sil gitsin! -Muş gibi yapanları… Seviyormuş gibi, değer veriyormuş gibi, dostmuş gibi… sil gitsin! -Derdini sevincini görmezden geleni, yüze gülüp arkandan iş çevirenleri, menfaati bitince muhabbeti de biteni, sil gitsin! -Kalbinin kırıldığını çıkan gürültüye sağır olanı, başkalarının mutsuzluklarından mutlu olanları sil gitsin! -Aramadığın sürece aramayanı, işi düşmedikçe tanımayanı, işi bitince yanında durmayanı, sil gitsin! -Bize jeton çok, sana oyunlar oynayanları, sil gitsin! -Canını yakanları, sözünü unutanları, kendini vazgeçilmez sananları, sil gitsin!
-Sen aramayı, yazmayı bıraktığın an arayıp sormayanı, bütün ilişkiyi sana sırtlatanı, sil gitsin!
-Hayatta önceliklerini iyi ayarlayamayanları, “Yoğunum” kelimesini ağzına sakız etmiş sürekli zamansızlıktan dem vuranı, sil gitsin!
-Sıkışınca “Ben buyum” deyip sıyrılanları… sil gitsin!
-Saatlerce kendi derdini anlatıp duran, ama bencillikten sana nasılsın diye bile sormayanları, sil gitsin!
-Başkalarının sırlarını sana anlatan senin sırlarını da başkalarına anlatır. Sil gitsin!
-Yüreğindeki çocuğu azarlayanları, umutlarını baltalayanları, kendi yapamadığı için senin başarılarını küçümseyenleri, hasedinden türlü kılıflar altından kıskançlıklarını kusanları kendi acizlikleriyle bırak, sil gitsin!
-Tartışmayı bilmeyen, dinlemeyen, kendi fikrini dayatan insanla konuşacak bir şeyin yok. Sil gitsin!
-Dolu başağın boynu bükük olur, kibriyle dimdik duran boş başakları, sil gitsin.
-Bir türlü memnun olmayanları, duygusal vampirlerin alayını, sil gitsin! -Fırtına çıkınca saklanan ödlekleri, gemi batarken gemiyi ilk terk eden fareleri, düştüğünde kalkman için uzanmayan eli, sil gitsin! -Gafletlerinde boğulanları, kalbi mühürlüleri, inkârcıları, sil gitsin! -Yaradan'a dahi riyakârlık yapan, sana ne yapmaz ki?.. Hiç titremesin elin, sil gitsin! Belki bir çırpıda değil, çırpınarak silersin; ama yine de sil ki kirin pasın gitsin!..   Ninem diyor ki; Arlı arından, huylu huyundan vazgeçmez.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.