Ayıcık deyip geçmeyin

A -
A +
Amerika Birleşik Devletler Başkanı Theodor Roosevelt, Louisiana ve Mississippi eyaletleri arasında yaşanan sınır sorununu çözmek için o bölgeye gider.
Başkanın av merakını bilenler ona şirin görünmek için küçük bir ayı yakalarlar ve Başkan’ın avlanması için ayıyı önüne atarlar.
Roosevelt buna tepki gösterir ve ayının ormana salınmasını ister.
Reklamı ve abartmayı ata sporu olarak benimseyen Amerikalılar pek tabii ki bu malzemeyi es geçmez.
Olay Washington Post gazetesinde bir karikatüre konu olur.
Pulitzer ödüllü Clifford K. Berryman'in çizdiği siyasi karikatür Amerika'nın en çok konuşulan olayı olur.
Karikatüre konu olan hikâyeden ilham alan oyuncak üreticisi Morris Michtom ise eşinden pelüş bir ayı yapmasını ister. Eşinin yaptığı oyuncak ayıyı dükkânına karikatürle beraber koyan Michtom, ayıcığa Teddy Bear (Teddy Ayıcık) adını vermek için oyuncağı Başkan'a göndererek isim babası olması ricasında bulunur...
Teheodor Roosevelt’in halk arasındaki adı ‘Teddy’ Roosevelt’tir. Roosevelt bu fikre pek sıcak bakmasa da kabul edilir. (Tüm tezgâhı kendi ayarlamadıysa ben neyim!)
Ve 1900'lerin başında Teddy Bear çılgınca üretilmeye başlar. Günümüzde ünü hâlâ süren "Oyuncak Ayı"nın müzesinden, mağazasına, şarkısından festivaline kadar her şeyi var ve yerde olmaya devam etmekte. 
İşte en çok satılan oyuncak, Sevgililer Günü'nün klişe hediyesi, çocukların sevgilisi Teddy Bear yani Teddy Ayıcık’ın ortaya çıkış hikâyesi böyle...
Diyeceksiniz ki; “Bize ne?”
Fazla bilgi göz çıkarmaz, ha bir de; adamlar işi biliyor bee...
 
Ninem diyor ki; Saksağan danayı hayrına bitlemez!
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.