Halı saha

A -
A +

Efem, malumunuz kadınlar evcimen ve naif yapılıdır. Oysaki erkekler öyle değil... Onlarda doğuştan avcılık, adrenalin tutkusu var! E günümüz hayatında bu mümkün olmadığına göre ne yapacaklar; spor… Bırakınız yapsınlar... Spor dediysem olimpiyatlarda derece beklemeyin en klişesinden halı sahada futboldan bahsediyorum. Analar bacılar kızmayınız, engellemeyiniz, bırakınız halı saha maçlarında deşarj olsunlar... Koşsun, bağırsın, çağırsın, düşsün yaralansın, mücadele etsin dalaşsın rahatlasın. Rahatlasın ki; evdekilere sarmasın!.. Di mi ama?.. Arada seyirci olarak siz de gidin, eğlenin. Çünkü bir hayli enteresan tipler var:
Eski topçular: Vakt-i zamanında amatör takımların altyapısında top koşturmuş, futbolu çoktaaan bırakıp göbeği salmış, lakin tecrübe avantajını çok iyi kullanan babacan adamlardır. Genellikle ikinci yarıda dilleri bi karış dışarı sarkar ve biterler. Güzel insanlardır...
Doğal yetenek: Mahalle maçlarında, okul takımında 'geleceğin yıldızı' muamelesi görmüş fakat baba tarafından ''oku len eşşek sıpası'' tehditleriyle tahsil hayatını sürdüren ele avuca sığmayan adamlardır. Tek rakipleri kendileridir!
Hırs küpü: Bu adam da oyunu gereğinden fazla ciddiye almıştır. Ölümüne mücadele verir. Kaybetmeyi yediremez. Tekme, dirsek ne bulurlarsa… Sakatlamak için girişir. Genelde halı saha kavgaları bu tipler yüzünden çıkar… Bir üst modeli ota-çiçeğe atar yapan halı saha çirkefidir!
Artizzz: Yenilen dördüncü golden sonra "hadi beyler ciddi oynuyoruz artık" diye hayıflanan veya "başlıyoruz artık beyler!!" diye sözde gaz veren tiplerdir. Arada bir taraflarını sakatlayıp kenara artistçe topallayarak çıkarlar. Aradan iki dakika geçmeden kendilerini hazır hissettiklerini zannederler ve topallayarak tekrar sahaya girerler. Tüm amaçları dikkat çekmektir
Adam yok diye çağrılıp Maradona’ya bağlayan tip: Halı sahada kimsenin arkadaşı değildir. Birinin tanıdığıdır, adam eksik diye getirilmiştir. Ancak, birden oyunda devleştiği görülür. Bundan sonraki maçlara da davet edilir artık. Arabayla eve bile bırakılır…
Sinsirella: Sessizdir, sinsidir. Suratında hep acı bir şeyler yiyormuşçasına ağzını yüzünü buruşturan ifadeyle dolanır. Ancak sahaya çıktığında manyak çalım atıp şahsi oynayan bıçkın delikanlıdır.
Ortada çömlek: Hafif yahut tam kel, kısa boylu, deli gibi koşturan, dengesizce topa dalan, terden üstünde tek bir kuru nokta kalmayan, kırmızı suratlı, sırıtkan bir tip. Her maçta vardır. Eğer “bizim maçlarda yok hiç görmedim” diyorsanız o tip sizsinizdir!..
 
Ninem diyor ki; Top barutu beylikten olunca güllesi Bağdat'a gider.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.