Şükür

A -
A +
İnsanın her nefeste iki defa şükretmesi lazım. Biri nefes aldığı için, diğeri verdiği için. Çünkü; verip almamak, alıp vermemek var. Bir arif diyor ki; “Allahü teala, sevdiği kullara 40 gün içinde 3 dertten birini verir; İllet, kıllet, zillet. Ya hastalık, ya fakirlik, ya itilip kakılmak. (selam sabah verilmemesi, kapılardan kovulması) Üçünü de vermediyse ve kırk gün geçtiyse, sen o zaman kork. Para gani, sağlık yerinde, herkes de hürmet ediyor; hapı yuttun. Ve şu hikâyeyi anlatır:
Adamın biri, altınları gömmüş. Ama gömdüğü yeri unutmuş. Gitmiş bir hocaefendiye, ‘Hocam ben altınları kaybettim. Derdim büyük, altınları gömdüm ama nereye gömdüğünü bulamıyorum. Çıldıracağım, ne yapacağız?” demiş. O da, “Yatsı namazından sonra başla, sabaha kadar ibadet et” demiş.
Adam eve gidince hemen ibadet etmeye başlamış, gece yarısını geçince sakladığı yer aklına gelmiş. Canhıraş kazmış, altınlarını bulmuş çıkarmış. Çocuklar gibi sevinmiş, gitmiş huzurla yatmış uyumuş.
Sabah kalkıp gitmiş hocaefendiye. 'Efendim çok teşekkür ederim. İlaç faydasını gösterdi. Ben altınları buldum’ demiş.
'Ne zaman buldun?’ demiş hocaefendi.
'Gece yarısı’ demiş.
'Bulunca ne yaptın?’ demiş.
'Yattım’ demiş.
Hocaefendi adamı uzuun uzun süzmüş ve şöyle demiş; “Ben sana sabaha kadar ibadet et dedim. Bulana kadar ihtiyacından ibadet ettin ise, bulduktan sonra şükründen ibadete niye devam etmedin? Gördün mü, başın sıkışmayınca senden adam olmuyor işte...”
Birini, birilerini veya kendimizi mi gördük mü sanki?..

Ninem diyor ki; Az şikâyet, çok şükür; huzura götürür.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.