Maske, mesafe, temizlik

A -
A +
Vakaların yeniden pik yaptığı dönemde COVID-19'dan korunmak için maske- mesafe-temizlik şart. Mesafe hayatın her alanında iyi bir şey, temizlik zaten şart, geriye bir maske kalıyor. Çoğumuz sıkılsa da aslında maskenin hayatımıza kattığı sayısız kolaylık var.
Misal millet olarak gözlerimizle konuşabildiğimizi biliyorduk, pandemiyle birlikte iyice akıcılık kazandık.
-Görmezden gelebilme özgürlüğü; konuşmak istemediğin birini görünce yanına gelip kolunu silkeleyene kadar tanımazlıktan gelebiliyorsun. Eğer “hiç bakmıyorsun” falan gibisinden sitem edilirse “Ay ne yapayım yaa, maskeden kimseyi tanıyamıyorum ki doğru dürüst!” diyebiliyorsun.
-Tüküre tüküre konuşanları da piyasadan sildi!
-Nisan ortasına geldik hâlâ soğuk, ‘Burnu üşüyenler kulübü’ olarak şu kış aylarında ağzımızı burnumuzu ısıtıyor, gıdıyı saklıyoruz, haarika!
-Uçakta, otobüste, yolda yolakta seyahatte kasılmadan ağız açık uyuyabiliyorsunuz. Büyük konfor...
-Güzel birini, bir şeyi gördüğünde dudak büzerek takdir edebiliyorsun. Ha beğenmedin mi? Ulu orta ağız burun eğ gözükmüyor. (kaşa çözüm bulmak gerek, en az biri istemsiz kalkıyor)
-Her yerde, her şartta rahatça ağzını ayıra ayıraaa esneyebiliyorsun.
-Bayağı bayağı şarkı söyleyebilmek... Kimse sesin kimden geldiğini anlamıyor.

-Sakız çiğneyebilmek. Ama öyle böyle bir çiğneme değil. Yaydıra yuvarlaya, küçük küçük patlatıyoruz da içeride...
-Şekilcilikten uzak imaj çalışmaları yapabilmek; maskenin altında bir hafta boyunca ülkücü, bir hafta boyunca devrimci, bir hafta boyunca da Hitler bıyığıyla gezip kimse fark edilmemek... Bayanlar denemesin lüttven!
-Güneş gözlüğüyle kombinlediğinizde ağladığınız belli olmuyor. Sokakta, metroda, tramvayda rahat rahat .......
-Kendi kendine konuşurken yakalanmamak.
Son zamanlarda sokakta kendimle konuştuğum kadar kimseyle konuşmadım.
-Lafı ortaya koyuyorsun, gerisini sal gitsin.
Mimikler görünemediğinden karşındaki kişi espri mi yaptın ciddi misin anlayamıyor. Sokuştur istediğin lafı.
-Toplantıda “yaw he he, kesin öyledir” diyebiliyorsun.

- Pis pis sırıtabiliyor, dişleri sıkmak suretiyle nameler düzebiliyor, aklına gelen komik şeye gülebiliyorsun. Çok kullanışlı çok... Dilini çıkarıp sessizce lelelele diyenler, sadece ağızla yapılan komik suratlar yapan bile var. Mükemmel zamanlar…
Korona bitse de çıkarmam ben bu maskeyi arkadaş. Sokakta kendi kendine konuşabilme özgürlüğünün keyfi başkaymış. Konuştukça, söylendikçe ve hatta kimi zaman sinirlenip kendimi kaybedince akıl sağlığım yerine oturuyor.
Bu günler de geçecek. Maskelerden de kurtulacağız... da... o zaman pis dayak yiyeceğim gibi geliyor ya dur bakalım...
Hasılıkelam maskelerimizi takalım, kaç yüzü olduğu belli olmayan kişiliği maskeliler varken bu hayatta, kumaştan maskeler hiiiç sıkıntı değil...

Ninem diyor ki; Bir tedbir, bin sakatlığı önler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.