Anneler Günü

A -
A +

Evet artık büyüdük. Bizi ağlatacak tek şeyin, elimizden alınan oyuncak olduğu zamanlarda değiliz. Ama hâlâ ihtiyacımız var ona; Annemize ve onun sıcak kucağına. Kollarımızı ona doğru uzattığımızda, başka tek kelime etmeye gerek kalmadan kucağa alındığımız günlerden bugüne ne değişti?.. Hâlâ her şartta karşılıksız olarak kabul eden tek liman onun kucağı...
Ama…

- Beş dakika geç kalınca çıngar çıkaran kızlar için gece siz eve dönene kadar dualarla camda bekleyen annelerinizi üzdünüz…

- Pizzanın son dilimini ağzına tıkıştıran kızlar için, Şam fıstıkları size kalsın diye leblebileri yiyen annelerinizi üzdünüz. 

- Mesaiye kalsan “Kim bilir ne haltlar yiyor!” diyen kızlar için, “Acaba ne yedi ne yedi bu çocuk?” diye üzülen annelerinizi üzdünüz.

- Beş dakika tribinizi çekemeyen kızlar için, sizi büyütene kadar neler neler çeken annelerinizi üzdünüz.

- Düdüklü tencere görse bomba zannedip kaçacak kızlar için, sırf canınız çekti diye gece yarısı dolma saran, börek açan annelerinizi üzdünüz.

- Uğruna dayak yediğiniz sevgiliniz için, baba sopa atarken elinden alan annelerinizi üzdünüz.

- Kullandığınız çataldan tiksinen kızlar için çoraplarınızı, pis çamaşırınızı elde çitileyen annelerinizi üzdünüz.

- Paran yoksa ben yokum diyen kızlar için “iyi ki varsın kuzuum…” diyen annelerinizi üzdünüz.

- Omzunuzda ağlayıp iki gün sonra başkalarına gidebilecek kızlar için, her başınız sıkıştığında omzunda, kucağında, dizinde avunduğunuz annelerinizi üzdünüz.

- Ayaklarınızı yerden kesen ama sonra popo üstü düşüren kızlar için, ellerinden tutup yürümeye başladığınız annelerinizi üzdünüz.

- Yiyip bitiren kızlar için, besleyip büyüten annelerinizi üzdünüz.

- Ha bire makyaj tazeleyen kızlar için, ha bire çayınızı tazeleyen annelerinizi üzdünüz.

- Limitli, ekstreli ve son kullanma tarihli sevgiler için, limitsiz, karşılıksız ve kaydıhayat şartıyla seven annelerinizi üzdünüz.

- Elinizde buket, ayıcık meydanın ortasında bayır turbu gibi dikildiğiniz kızlar için, giderken atıver diye çöpü uzattığında çemkirdiğiniz annelerinizi üzdünüz… 

- Cüzdanınızın dibine darı eken kızlar için, yastık altından çıkarıp cebinize harçlık tıkıştıran annelerinizi üzdünüz.

- Ayrılırken yedi ceddinize sayıp beddua okuyan kızlar için, ayrılırken arkanızdan hatim indirip dualar okuyan annelerinizi üzdünüz. 

- Tırnağı kırılınca ağlayıp bağıran kızlar için kalbi kırılınca susan annelerinizi üzdünüz.

- Kulüpte şişe açtıran kızlar için evde pilavın yanına yaptığı kompostoyu açan annelerinizi üzdünüz.

- Aldığınız tek taşın boyutunu beğenmeyen kızlar için, her Anneler Günü’nde küçük ev aleti kakaladığınız annelerinizi üzdünüz!..
 
Ninem diyor ki: Cennet anaların ayağı altındadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.