İyi bayramlar…

A -
A +
Önceki bayram kaçırdığı danayı Discovery Channel'da görünce şok geçiren sade vatandaş gibi uyandım bu sabah. Herkese huzurlu, keyifli ve bereketli bayramlar diliyor devam ediyoruz;
-Yalnızlığın tadına bakayım derken yuttum galiba… Allah hepimize ferahlık versin…
-Alnıma led ışıklarla ‘İşinize bakın!’ yazdıracağım; böyle yanıp yanıp sönecek devamlı…
-Koca bir nesil ‘günlüğümü biri okur’ korkusuyla derdini kâğıda dökmeyip içine ata ata ruh hastası oldu…
-Yeri geliyor eve geldiğinde eşin, çocuğun kapıda seni karşılamıyor ama kedin hep karşılıyor… Bi de soruyorlar ‘neden kedi seviyorsun?’ diye. Çünkü kedi, Türk örf, âdet ve aile yapısına uygun bir hayvandır…
-Yaşıtların çocuğa karıştı yok mu bakalım sende bir şeyler? “Türkçe bilmiyor ben!..”
-Ağlayan bir kadın aniden gözyaşını silip gülümsüyorsa aklına efsane bir plan gelmiştir, karşısındakine geçmiş ola...
-“Yeter ki isteyeyim, kesinlikle olmuyor” diyenler size de iyi bayramlar…
-“İstemiyorum” deyince ‘neden?’ diye soruyorlar, ya istememek zaten yeterli bir sebep değil mi, daha neden uzatıyorsunuz?
-Katil: Son bir isteğin var mı?
Ben: Saçım düzgün mü? doğru söyle ama…
-Sandviç aldım kasiyer kız iki katını çekti yanlışlıkla karttan; “paramı geri ver” diyorum “öyle olmaz kii…” diyor. Dükkândaki her şeyi ısırırım bak, paramı geri ver!
-Kurban pazarında yaşlı bir çift kurbanlık seçiyordu. Hanım 340 kilo gelir dedi, hayvan 338 kilo geldi. Teyze “Hayvan seçmek benim işim” der gibi baktı eşine!..
-Yoldan geçen itfaiye, ambulans, polis vb. araçları izleyip nereye gittiğini bulmaya çalışma… Bunu sadece gerçek yurdum insanı yapar.
-‘Karadenizliler nasıl karar alırlar?’ dedim; “Uiy birliği ile” dedi.
-‘Geçen bayram senin annenlere gittik bu bayram benimkilere gideceğiz’ naraları uzay boşluğunda yine yeniden dolanıyor…
Yeni geline selam verdim.
Gelinin cevabı: “Ya canım ya kıyamam selam veriyor bir de, darısı senin başına kuzum inşallah Allah nasip eder de yuvanı kurarsın, canım kıyamam sana ya… Aleykümselam.”
-Yaşa orantılı olarak alınan harçlık sayısının düşüş göstermesine bozuluyor çocuklar. Çok diye sevinilen harçlık için "kardeşinle bölüş yavrıım" denince dünyası başına yıkılanlar size de kucak dolusu harçlıklar…
-Yıllardır odasından çıkmayan ve neye benzediği bile tam olarak bilinmeyen, bu bayram yine gizemini koruyan akraba çocuğu sana da iyi bayramlar…
 

Ninem diyor ki; Akçası ucuz olanın kendisi kıymetli olur.
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.