Yeni golcü Cenk Tosun!

A -
A +

Açılışların adamı Oğuzhan, Olcay ve Cenk şampiyonu uçurdu ama Alanyaspor o kadar zayıf ki işi çok zor!

 

Ağlamayana meme vermezlermiş. Beşiktaş'ın kurt hocası Şenol Güneş; "Şampiyonlar Ligi'nde bir hedefe oynayacaksak takviye şart" diyor, mevcutları yeterli görmüyor. Haklıdır... Her rakip Alanyaspor gibi koz helva değil ki...
Oysa Fikret Orman ve ekibi "Nokta transfer" konusunda turnayı gözünden vurmuş. Tebrikler. 
Özellikle Barcelona'dan transfer edilen Brezilyalı sol bek Adriano Coreira Claro tecrübesi, kademe anlayışı, hücuma ve takım oyununa katkısı ile tam Beşiktaş'ın aradığı oyuncu. Oğuzhan'a yaptığı asistte bunun ispatı. 
Fakat yeter mi, yetmez! Nitekim; ofsayt diye sayılmayan bir gol vuruşu sonrası nazara geldi, sakatlandı.
"Sosa sonrası nasıl oynar? Kiminle duvar pasına girer de hücum organizasyonlarına katılır?" diye endişe ile yaklaşılan Oğuzhan dün yeteneğine, kalitesine ve kariyerine yakışan harika bir gol attı. Tebrikler. Adriano ile uyumu onu bu sezon istatistiklerde kanaatimce geçen sezonki performansının üstüne çıkarır ve yıldızlaştırır. Sezona golle başlayan Olcay da öyle. Ama Beşiktaş'ın golcüleri ne Oğuzhan ne de Olcay.
Kim mi? "Emanetçi" konumundaki Cenk Tosun.
Şu kesin ki Cenk'in tek ihtiyaç duyduğu şey öz güven; yoksa bir forvette bulunması gereken; doğru koşu, pozisyon alma, kendini boşa çıkarma gibi özelliklerin hepsine sahip. Öz güveni yüksek olsa aranan golcü olacak. Maçın ilk yarısında ona, Olcay öyle bir pas attı ki; lokum gibi. O pozisyonda Gomez olsa inanın kesin golü yazardı fakat Cenk gereksiz bir telaş ve kararsızlık neticesi topa öyle bir dokundu ki; ne pas oldu ne de şut. Haliyle gol kaçtı. Bir forvet bir maçta böyle kaç pozisyona girebilir ki? Yine de şanslıydı, gayretliydi, biri penaltıdan olmak üzere iki gol ve bir asistle geceyi kurtardı. 
Son olarak şampiyon takımın şampiyon hocası Şenol Güneş'in hakkını teslim edelim; dünkü farklı galibiyetin mimarıdır. 

Maçın adamı Cenk Tosun: Biri penaltıdan olmak üzere iki gol ve bir asistle Kartal'ı uçurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.