Fener nasıl düze çıkar?

A -
A +

Tarih; 23 Ağustos 2016… Daha o gün; “Sonuç teknik adam hezimetidir” diye anlatmışım bugünkü vaziyeti. Şimdi o yazıya Advocaat’ın yanlışları ile devam edelim.

Lafa bak hizaya gel! 
“RvP’yi ilk on birde oynatmadığım için hiç pişman değilim!” 
Dirk Advocaat, bu söylemi ile Fenerbahçe’nin en önemli yıldızını harcadı. Söyleyin, bunun kime, ne faydası var? Futbolcuyu ‘dizleri gitmiş’ diye sildiyse başka… Ama yine de her doğru her yerde söylenmez ki. Bunu paylaşılacağın yer yönetimdir, dışarısı değil. Ayrıca RvP, Fenerbahçe’nin hâlâ piyasası olan dünya yıldızıdır. Advocaat’ın görevi de, o yıldızı parlatmaktır, söndürmek değil!  


Lafa bak, “Beni kendi oyuncularım zorladı!”
Güler misin, ağlar mısın?
Siz hiç, ‘Bu ordu ile savaşamam’ diyen bir komutan gördünüz mü?
Bir şey daha…
“Feyenord’un Manchester United’ı yenmesi çok sürpriz oldu, benim için” diyor beyefendi…Sevsinler… Demek ki, ülke takımını bile takip etmemiş. Etse bu lafı etmezdi. 
Not; İngilizler, UEFA Avrupa Ligi’ni önemsemiyor. Dikkat edin, United’ın başlangıç on birine.


Kjaer’in füzesi mi; resmen hayat öpücüğü. Ancak, o puanın arkası bu kafa ile gelmez. Niye? “En kötü karar kararsızlıktan iyidir” de ondan. Hollandalı teknik adamın kafası karışık, standart oyun planı yok; kimi, nerede ve nasıl oynatacağını kestiremiyor, günü kurtarma uğruna bocalayıp duruyor. Siz böyle takımda futbolcu olun da ‘Kazanma ruhu ile oynayın oynayabilirseniz’!
Hâlâ, 10 numara muhabbeti. Ne boş tartışma!
Bir kere daha yazıyorum, Salih’i güçlendirin, morallendirin, cesaretlendirin ve sonra katkısını tartışın… 


Gerçek şu, Fenerbahçe, ‘Ciddi bir güven bunalımı yaşıyor. Çıkışı Sow’un doğru vuruşu yapamamasında arayan yöneticilere (!) soruyorum, siz futbolcularınıza ‘Derdiniz ne? Pereira ile olmuyor dediniz, gönderdik, hâlâ düşüştesiniz, hata nerede’ diye sormaz mısınız, hiç?
Özellikle de takım ve taktik bilgisiyle meşhur Mahmut Uslu beyefendiye soruyorum, ‘Fenerbahçe nasıl düze çıkar?’

“Kjaer’in şans golü; yanlışları görmemizi engeller mi, engellememeli.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.