Futbolun Efendi’si iş başında

A -
A +

Şenol Güneş maça göre rotasyon ve sistem geçişleriyle hem futbolcularını diri hem de Beşiktaş’ı hedeflerin içinde tutuyor. Bravo!

Futbol oynamayı hedefleyen iki takımın mücadelesi şiir gibiydi. Beşiktaş’ın yüksek temposu, Antalyaspor’un buna karşılık verme arzusuyla birleşince maç bir başka güzelleşti. Ancak olmayınca olmuyor işte. Adına ister ‘şansızlık’ deyin ister ‘beceriksizlik’ hem Beşiktaş hem de Eto’o’lu Antalyaspor’un ilk yarı onca pozisyonu hiç oldu, gitti. Yazık! Şenol Güneş ne yapsın,  “al da at” türünden fırsatları golcüler, gol yapamıyorsa. Hoca bu saatten sonra gol vuruşunu mu öğretecek yoksa golcülere nerede duracaklarını mı? Aboubakar ve Cenk birbirine o kadar uzak oynadı ki, bu şekilde gol üretmeleri imkânsızdı. Ayrıca çift forvetli düzende kanat değiştirerek oynayan Aboubakar’ın önceliği gol atmak değil, Cenk’e asist yapmaktı. Ne zaman ki, Aboubakar aslı işinin gol atmak olduğunu hatırladı, işte o anda Beşiktaş’ı öne taşıdı. Ancak golden önce faul vardı… Bu, sonuca tesir eden bir hakem hatasıdır. Bu arada Aboubakar daha çabuk ve biraz golcü bencilliğinde olsa dün leblebi gibi gol atardı. 
Orta sahada Talisca dönünce Tolgayvario ön libero olarak Atiba’nın yanında Quaresma’ya attığı paslarla inanılmaz güzel işler yaptı. Ancak Şenol Hoca, Talisca’yı daha etkili kullanmak adına Caner hamlesiyle Tolgay’ı kenara alarak doğruyu yaptı. Ancak, o da sakatlanmaz mı? Şans işte.
Özetle Napoli zaferinin moralini Beşiktaş, Antalyaspor galibiyeti ile daha bir perçinledi.

Maçın adamı: Tosic. Savunmadaki başarılı müdahaleleriyle takımına büyük katkı sağladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.