Güneş fabrika ayarlarına dönmeli

A -
A +

"Böyle günlerde takım maç kazanmıyor, maçı Aboubakar gibi oyuncular kazandırıyor, Gaziantep’te eksik olan buydu." 

Transferler çare olur mu bilemiyorum ama bildiğim bir şey var ki; Şenol Hoca’nın ligin devre arasında bu şablona reset atıp, fabrika ayarlarına dönerek takımı daha rahat kazanacak oyun sistemi için yeniden dizayn etmesidir. Zira o kadar çok yanlış var ki... 
Güzellikleri anlatalım. Mesela Aboubakar bence Quaresma gibi çok özel bir futbolcu, Beşiktaş’ın şansı. Bu siyahi futbolcu toplu ve topsuz oyunda rakip savunmayı inanılmaz yıpratıyor. Yetinmiyor geriye gelip, rakibin dikkatini ve savunma kalabalığını dağıtarak kendine hem de yanındakilere pozisyon hazırlıyor. Nitekim maçı özetleyen Aboubakar’ın o harika golü de böyle bir gayretin ürünü. Eğer Aboubakar’ı takım arkadaşları biraz anlayabilmiş olsalar hem kendisi hem de Cenk çuvalla gol atar ve Beşiktaş bugün olduğundan çok daha efektif hale getirir.
Diyeceksiniz bundan daha efektifi ne olabilir, sonuçta Beşiktaş tek kale oynadı, müthiş bir tempo yaptı, bir sürü de pozisyon üretti. Bunların hepsi sözde doğru ama maçı iyi analiz ettiğinizde göreceksiniz ki, Beşiktaş’ı etkili gösteren Gaziantepspor’un çok adamla savunmada kalıp, kendi oyun alanını Kartal’a bırakmasıydı. Buna rağmen İbrahim Üzülmez’in takımı bir sürü pozisyon buldu ve Beşiktaş’ın zaaflarını bir bir ortaya koydular.
Mesela Beşiktaş’ın klasik hastalığı haline geldi, hücuma çıkarken kaybettiği toplar yüzünden rakibe pozisyon vermesi. Nitekim dün de bu zaafı yüzünden ilk yarı Gaziantepspor’a en az üç pozisyon verdi. Ghilas, Kangwa ve İlhan Parlak takımları adına bu fırsatları gol yapabilmiş olsalardı, bugün neler yazılır, neler konuşulurdu?
Sonuç, Beşiktaş’ın hem lig, hem kupa ve hem de Avrupa’da en azından iyi bir stoper ve iyi orta sahaya ihtiyacı var. 

Maçın adamı: Aboubakar. Yıpratıcılığı ve golcü zekâsıyla Beşiktaş’a altın değerinde üç puan kazandırdığı için.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.