Beşiktaş derbileri de kazanır

A -
A +

''Beşiktaş, yıldızlarıyla futbola fark getiriyor, kanaatim o ki, siyah-beyazlılar Fener ve Galatasaray derbilerine bugünden hazır.''

Demba Ba ile de bütünleşecek bu kadro, tempo, ritim ve uyum Beşiktaş’ı eğer bu sezon şampiyon yapamazsa inanın hiçbir kuvvet hiçbir takımı mutlu sona ulaştıramaz. Tabii bu güzel futbolun sürmesi kaydıyla. Zira her anı heyecan, coşku ve ders dolu destansı mücadelenin kazananı Beşiktaş şiir gibi futboluyla dün sadece bir maç kazanıp zirvedeki yerini pekiştirmedi aynı zamanda büyüklüğünü gösterdiği gibi özgüven, moral, motivasyon ve puan olarak bütün rakiplerine fark attı.
İşte bu fark; mütevazı, sessiz ama güçlü teknik adam etkisidir; taktiği, oyun-oyuncu planlaması ve takımını bir büyük hedefe inandırmasıyla öne çıkan Şenol Güneş etkisidir. Helal olsun. O kuvvet, öfkesini bastıramayan Quaresma’yı kuzu gibi uysallaştırarak yıldızlaştıran bir baba yaklaşımıdır. Futbol hayatını riske etme pahasına sakat olan Atiba’yı çelik gibi bir kuvvet ve inanç ile sahada rol oynatan bir hocalık farkıdır. Dahası, merkezde Atiba, Oğuzhan, Talisca ve sol kanatta Babel’le sihirli üçgenlerle topu rakip alana yıkıp, Konyaspor’u savunmaya mahkûm ettiği gibi hem grup taktiği hem de yetenekleri vitrine çıkararak, Babel, Oğuzhan ve Cenk ile Beşiktaş’ı rakipsiz kılan bir yönetim başarısıdır. Hem de “zirvede rüzgâr sert eser”, denilen, hem de “Galatasaray ve Fenerbahçe gibi iki tarihi rakibin soğuk nefesini ensenizde hissettiriyor, sezonun flaş ekibi Başakşehir peşinizden geliyorken Konyaspor gibi diri bir takıma karşı işiniz zor” denilen bir haftada ‘olmazları’ başardı, Beşiktaş. Anladım ki Beşiktaş için zor diye bir şey yok.  Bu hava ile inanın kupadaki Fener ve üç hafta sonra ligdeki Galatasaray derbisini de kazanır.

MAÇIN ADAMI

Cenk Tosun

Attığı goller ve takım oyununa katkısıyla öne çıktı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.