Öyle bir tiyatro ki!

A -
A +

''RvP’nin kurnazlığı dev derbide hem sinirleri gerdi, Tosic’i kızartıp dengeleri alt üst etti, hem de attığı gol ile Fenerbahçe’ye final yolunu açtı.''

Beşiktaş-Konyaspor maçını yorumlarken “Bu takım hem kupada Fenerbahçe’yi hem de ligde Galatasaray’ı rahat yener” ifadesini kullanmıştım. Okuyucularımdan hayli eleştiri geldi, varsın gelsin onlar benim için birer ödül. Dayanağım; Beşiktaş’ın savunmadaki dikkati, orta alandaki yüksek tempolu futbolu, kanatları iyi kullanması, öne doğru yaptığı etkili-doğru paslarıyla ürettiği pozisyonlar ve takım oyunuydu. Ne var ki; bütün bu artıları Robin van Persie, kurnazlığı ile Tosic’i oyuna getirip attırarak bütün dengeleri takımı lehine değiştirdi. 
Oysa Fenerbahçe’nin o ana kadar oyunu domine edebilecek gücü yoktu. Buna karşılık Beşiktaş, biri kafa diğeri şut olmak üzere Talisca ile iki, Cenk ile de bir olmak üzere Volkan’ın koruduğu kalede üç kez tehlikeli olmuştu. Tam o sırada kurnaz tilki Robin van Persie’nin maçın başında Oğuzhan ile olan itiş-kakışları ve sonrasında hakemle oynamaları ne o tecrübeye ne de o genç yeteneğe yakıştı. Ancak Hollandalı yıldız bu oyun tavrı ile niyetini ortaya koymuştu. İlk atağında harmandalı oynar gibi Tosic’e yüklendiğinde Sırp oyuncu tuzağa düştü ve kafa vurmaya kalktı, şiddetli temas etti etmedi ayrı olay ama çıkan kart doğruydu. Ali Palabıyık’ı hakemlik adına kutlarım. O saha ne artistlik yapma yeri ne de kabadayılık. Zira zararı Beşiktaş’ı kupadan etti. 
Beşiktaş bu sezon ligde gol atamadığı tek takım olan Fenerbahçe’ye karşı bu derbiyi bireysel hata yüzünden kaybetti. Şenol Hoca’nın ‘Kazanmak’ üstüne kurduğu maç stratejisi ve de hamleleri işe yaramadı. Çünkü turu getirecek kilit adamları Babel, Oğuzhan, Talisca ve Quaresma yüksek gerilimde buharlaşmıştı.
Sonuç olarak Arena’daki o müthiş atmosfer de Dirk Advocaat’ın öğrencilerinin tek artısı, kırılma maçlarını kazanan inatçı yapısıydı ki; bu Beşiktaş maçında da tekrarlandı, tebrikler.

MAÇIN ADAMI

Van Persie

Profesyonelliğini 
ve tecrübesini 
rakibi eksilten kurnazlığı ile.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.