Boyut değiştiriyor

A -
A +

'Efendiler artık bir “şampiyonluk türküsü” hazırlayın. Futbol kültürüne katkınız olsun!'

Gece gündüz, kar kış demeden takımlarına destek için yola düşen Beşiktaş tribünleri şampiyonluğu analarının ak sütü gibi hak ediyor. Ancak bir eksikleri var. Efendiler, “şampiyon” kimliği için artık harekete geçin. Öyle bir “şampiyonluk türküsü” hazırlayın ki, dillere destan olsun. İçinde Hakkı’sıyla, Şeref’iyle, Seba’sıyla tarih olsun, Güneş’i, Quaresma’sı, Cenk’i ile bugün olsun. Gelecek adına futbol kültürüne katkınız ve farkınız bu olsun!
Evet.. Şenol Hoca’nın ciddiyetini ve yerleştirmeye çalıştığı prensibin “takım disiplini” olarak artık oyun karakterinde olgunlaştığını bildiğim için Galatasaray derbisi sonrasında Beşiktaş’ı “şampiyon” ilan etmiştim. Hem de ligin bitimine 12 hafta kala... Biliyorum iddialıydı ama inanmak bu değil mi zaten. Böyle düşünüyorum diye “Doğmamış çocuğa don biçmişin” türünden ciddi eleştiriler aldım. Haliyle Çaykur Rize maçını daha bir özen, dikkat ve eleştirel gözle seyrettim. Hele maçın başında Rizespor’un Kweuke ile değerlendiremediği pozisyonu görünce Hikmet Karaman ve ekibinin saha yerleşiminden atak hazırlığına Beşiktaş dersini ne kadar iyi çalıştığını fark ettim. 
Oyuna 4-4-2 düzeninde başlarken, Recep Niyaz’ı biraz daha öne atarak, 4-3-3 geçişi ve Kweuke, Edomwony ile önde nasıl baskı kurduklarını gördüm. Bu aynı zamanda hücuma çıkarken top kayıpları yaşayan Beşiktaş’ın da zaaflarını ortaya koyan bir gerçekti. Ancak bütün bunlar Rize’ye yetmedi. Çünkü karşılarında takım dayanışması mükemmel bir ekip vardı. Golün sahibi Gökhan, maça oyun kurucu olarak başlayıp da sahayı bir kanattan diğer kanada kat eden Talisca ve aksamasına rağmen Quaresma gibi yıldızlar Beşiktaş’ın farkını öne çıkardılar.

MAÇIN ADAMI: 
Gökhan Gönül
Kazanmayı en çok isteyen adamdı, inanılmaz çalıştı ve bunu bir golle taçlandırdı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.