Güzellik Güneş’in doğuşundadır

A -
A +

''Düşü-nüyorum da, “şampiyon” sözcüğü eksik kalıyor. Gençlerbirliği zaferi bence düğünün habercisi.''

Önce şunu hatırlatalım, “Keskin sirke küpüne zarar.”         Niye hakemle bu kadar oynarsın arkadaş, maçı niye bu kadar gerersin? Neden bütün oyun planlarını hırsa teslim edip, takım disiplini ve saha düzenini alt üst edersin? Sonra da bir hamle ile kördüğüm olan maçı bu kadar kolay çözersin. Madem o güç var, neden bu sıkıntıyı yaşarsın?
Şaşkınlık mı desem sabırsızlık mı, bilmem ama hamle müthiş... Babel’i Cenk’in yanına atıp, çift forvete dönerken Quaresma’yı sola çekip, Oğuzhan’ı da öne atarak golü üretmek ve Talisca’yı tamamen boşa çıkarmak akılcı olduğu kadar açık bir teknik adamlık farkıdır.
Ama? O gerilim; önce Cenk’i kartlık etti sonra rakibi ateşleyip kaleci Fabri’yi kaybettirdi ki açık söyleyelim bu da net teknik adam yanlışıdır. Neyse ki, bir yanlış bir doğruyu götürmüyor.
Geçelim... 
Şurası kesin ki, Oğuzhan ve Talisca’nın ustalık dolu golleri ile  Beşiktaş şampiyonluk yolunda artık yalnız yürüyecek. Oysa kalite yalnızlığı sevmez; güçlü rekabet ister, lakin o rakibi ara ki bu ligde bulasın. Bu duruma alkış mı tutmalıyız yoksa oturup “Niye başka liglerdeki gibi 5 takımlı yarış olmaz” diye hep beraber üzülmeli miyiz?
Geçelim.. Başakşehir, Akhisar’a 3 puan bıraktığı haftada aslında altın tepsi içinde sundu şampiyonluğu Beşiktaş’a. 
Son 2 haftada -Kayserispor ve Antalya’ya 4 puan bırakan takım için kolay değil, bu... 
Kart cezalısı Aboubakar mı? Boşluğu doldurulamayan adam olamayınca yokluğunda gözler “acaba ne durumda?” diye merakla beklen Demba Ba’ya odaklandı. Ne olurdu Şenol Hoca ona da birkaç dakida olsun fırsat verseydi... 

MAÇIN ADAMI

Şenol Güneş

Şampiyonluk kostümünü ondan başkasına biçemem, bu oyunda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.