Yüreğinize sağlık beyler

A -
A +

''Büyük bir mücadele örneği sergiledi Beşiktaş. Yıl gibi süren 120 dakika sonrasında tur penaltılarda gitti… ''

Küstah Avrupa çirkin yalanlarıyla aklı sıra Lyon maçı öncesinde ceza keserek şanlı Beşiktaş’ın moralini bozup, sindireceğini sandı ama yanıldı. Hem de ne yanılgı!  
Nereden bilebilirlerdi ki, zulmün topu, güllesi, kal’asına karşı bu milletin sarsılmaz imanı olduğunu ve her defasında küllerinden doğup yeniden kükreyebildiğini. 
Bu manada Beşiktaş dün destansı bir mücadele verdi. Helal olsun. Yüreğinize sağlık beyler. 
Şu işe bakın ki... Lyon ilk maçtaki 2-1’lik sonucu tur için avantaj saymamış rövanşa da 4-3-3 düzeninde çıkmıştı. Bunun adı “cesaret oyunu” değildi, düpedüz Çeyrek Final tecrübesi hayli fazla olan Fransız ekibinin, Beşiktaş’tan çekindiğinin göstergesiydi. 
Bruno Genessio ve adamları bunda haksız da sayılmazlardı. Zira Beşiktaş komplike bir ekip olduğunu, buralara tesadüfen gelmediğini ve Avrupa’da destanlaşmak istediğini Fransa’daki maçta göstermişti. 
Haliyle yarı final mücadelesi çatır çatır bir oyuna dönüştü. 
Hele Beşiktaş doğru orta saha organizasyonu ile Oğuzhan-Talisca işbirliğinde golü bulunca maç başka bir boyut kazandı.
Fakat Lyon mücadeleyi hiç bırakmadı, kurdukları doğru üçgenler ve akılcı hücum girişimlerinde Tolisso’yu sürpriz şutör olarak kullanıp, Valbuena ve Cornet ile oyalanan Beşiktaşlılara asıl oğlan Lacazette’yi unutturdu. 
Oysa bu boş bırakılacak futbolcu değildi, nitekim zekâsı, kurnazlığı ve fırsatçılığıyla ilk fırsatta golü ürettiği gibi, direkler arasında adeta bilardo oynadı ki, “bu adamı ben tutayım” diye neredeyse aşağı inecektim. Tabii golde Mitrovic kafaya çıktığında doğru kademeyi yapamayan savunma zaafı yanında öne çıkan Fabri’nin de hatası vardı. Sonuçta Talisca yine büyüklüğünü gösterdi ve maçı uzattı. 
Yorulmuştu artık Beşiktaş. Uzatma bölümleri bitmek bilmedi ve düello gibi penaltılara bıraktık turu yazık. Yine de hepinizi tebrik ediyorum… 

MAÇIN ADAMI

Talisca

Tecrübesi, zekâsı, yeteneği ve fırsatçı kimliğiyle...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.