Konyaspor tarih yazdı

A -
A +

Bir ideal için yaşayanlar, er geç arzularına kavuşurlar. Konyaspor yıllardır gelişim peşinde koşuyordu, şimdi meyvelerini topluyor.

Bu onların ikinci kupası... Tebrikler. Konyaspor’un başarısının temelindeki sebepler, doğru yönetim, güçlü ekip ruhu ve bir hedefe inanıp çalışarak kendilerini bugüne hazırlamaları. Bu önemli gelişim, Süper Kupa için yetti.
Açıkça söylemek gerekirse bu Konyaspor, Aykut Kocaman’ın eseri... Ancak Süper Kupa’yı kazandıran etkili oyunun kahramanı Mustafa Reşit Akçay. 
Kolay mı, Şenol Güneş gibi tecrübeli bir teknik adamı aşmak? Kolay mı, ligde son iki sezonu şampiyon tamamlamış, Negredo ve Pepe gibi dünya yıldızlarıyla takviye edilmiş şampiyon Beşiktaş’a karşı böylesine bir finali kazanmak? 
Konyaspor maçın ilk yarısında Traore ile 1-0 öne geçtiğinde Mustafa Reşit Hoca için sanki Güneş’in daha genç ve dinamik kopyası diye düşündüm. Kimse, Konyaspor’un bu etkili duruşunu Beşiktaş’ın eksiklerine bağlamasın.
Elbette Talisca ile Gökhan Gönül’ün yokluğu önemliydi. Hele Fofana karşısında dökülen Beck ve hücuma çıkarken Oğuzhan ile Tolgay’ın kaybettiği toplar sonrası Gökhan ve Talisca’yı gözler daha çok aradı. Ancak böyle durumlarda öne çıkması gereken Quaresma ve Babel de yeterince etkili olamadılar. Tek başına Pepe ne kadar Atiba ile duvar paslarına girip, Beşiktaş’ı öne doğru oynatmak istese de çabası yetmedi. Hele sebep olduğu penaltı daha ilk maçta onu tartışılır hale getirdi.
Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nda yıldızlaşan ve yeni sezona, kupa kazanarak başlayan, futbola ve işine aşk içinde odaklanan Mustafa Reşit Akçay’ın Konyaspor’u oldu ki, bu kupayı hak ettiler.

MAÇIN ADAMI

Fofana

İnanılmaz çalıştı, asist yaptı, yürekli oyunu ile Konyaspor’u ayakta tuttu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.