Güneş’in çocukları!

A -
A +

Büyük düşüncenin eseri.. Portekiz devini evinde mort eden Beşiktaş’ın muhteşem Porto zaferi... 

Ne büyük gurur! Ne harika bir sonuç! İşte değişim, gelişim ve başarı bu, tebrikler Şenol Hocam... Tebrikler, Beşiktaşım... Tebrikler Fikret Orman ve ekibi...
Eğer, hedefiniz “En iyi olmak”sa bunun dışında hiçbir şeyi kabul etmezsiniz. Hayır, elinize geçenin en iyi olduğuna inanırsanız, ne gelişebilir ne de büyüyebilirsiniz.
İşte kurt teknik adamın itirazı bunaydı... Türk futbolunda ilkleri başaran Şenol Güneş’in “Eldeki ile yetinmek” tarzı değildi. Futbolcularına daima ileri bakmalarını tavsiye etti. Porto maçı öncesi de, tıpkı geçen sezonki Napoli başlangıcı gibi “Kazanacağız” diye moral ve güven aşılıyordu.
İşte, Beşiktaş, o inanmışlık ve öz güven içinde Porto’ya unutamayacağı acı bir gece yaşattı.
O ne hız? Ne iştah ve uzun toplarla savunmadan hücuma ne etkili çıkış öyle?
Doğrusu, avuçlarım patlarcasına alkışladım.
Ooo.. Casillas resmen madara oldu; 28 dakikada iki gol yer mi, İspanyol panteri? Avrupa’da geçen sezon 240 dakika gol yemeyen adam, bu kadar çabuk teslim oldu!
Hem de ne goller?
İnanın, Casillas Casillas olalı fiyakasının böyle bozulduğu bir maç daha yoktur, 13 kupalı o parlak kariyerinde!
Afferim Talisca; büyük iş başardın arkadaş…Quaresma’nın ortasına yaptığın o muazzam hamleyi bütünleyen harika kafa ile sadece Casillas’ı avlamakla kalmadın, kendi liginde 5 maçtır gol yemeyen Porto’yu da eleğe çevirdin.
Köy takımı mı, bu Porto yoksa?
“Bazuka” mı, desem yoksa “S-400 füzesi” mi bilmem, Tosun Paşa’nın dünyanın 1 numaralı kalecisi Casillas’ı heykel gibi donduran golüne, ayağa kalkar saygı gösteririm… O füzenin hızını ölçmedim ama Cenk’in topa vurduğu nokta kaleye en az 30 metre uzaklıktaydı ki, bence bu bir rekor!
Bu güzellikleri gölgeleyen bir kaç nokta... Kaptan Oğuzhan, “Bu kadar heyecan ne gerek var, kardeşim? Hücuma çıkarken kaybettiğin topların sebebi panik! Panik yapma, sakin ol, şampiyon daha kat edilecek çok yol ve kazanılacak çok zafer var.  
Son söz; biri Tosic’i tutsun!

MAÇIN ADAMI: Talisca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.