Konya’nın yükseliş devri

A -
A +

Ah, o direk, ah! Ne fırsatlar kaçtı ama Musa ve Milosevic’ten kaçamadı Guimaraes. Aklını, kafasını, ayağını kullandı Konyaspor, eze Eze geçti Guimaraes’i. Helal olsun. 
Suyun üstünde akıp giden saman çöpü değil ya Konyaspor, kendini aşmak gibi önemli hedefi var. Nitekim zihniyet değişimini çoktan başardı. Takım mühendisliği ve kontrollü futbolu aslında bir düzene kavuştu. Ancak Avrupa için yeterli mi bunlar, değil... Daha efektif olmalıydı. Bir dalgalanma yaşadı, başkanı ve hocası değişti ama güzel olan şu ki; gelişim arzusu hiç değişmedi. Dün de bunu gördük. Ne mutlu, ülke futbolu puan üstüne puan topluyor.
Taraftar - takım buluşması görsel şovdu, adeta. Konyaspor, dün V.Guimaraes karşısında doğrularını testten geçirdi. 
Sonuç, bir harika. Bu, O.Marsilya yenilgisinden sonra UEFA Avrupa Ligi adına çok önemliydi.
Oynattığı ışıl ışıl futbol için M.Reşit Akçay’ı ayakta alkışlıyorum. Zira, zor rakipti V.Guimaraes. Konyaspor, kanatlardan organize gelen rakibinin tehditlerini önlemek adına, topa önce sahip olmaya çalıştı, başardı da. Zira, 3.bölgede Celis, Rincon, Texeira gibi tehdit olabilecek hücumcuları vardı Guimaraes’in.  
Zaferi getiren goller mi?
Genç Musa ve bir topu direkten dönen Deni Milosevic’ten geldi ama Serkan, Ali Turan ve Eze’nin hakkını da teslim edelim.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.