Altyapı hamlesi şart

A -
A +

Taşıma suyla değirmen dönmüyor. Emre Mor gibi yetenekleri yetiştirecek altyapı hamlesi şart

 

Öncelikle Ampute Milli Takımımızı bütün ülkeyi gururlandıran başarısından dolayı tebrik ediyorum. 
O ruh, o mücadele, takım bütünlüğü ve de saygı uyandıran inanmışlıkları keşke A Milli Takımımızda da olabilseydi. Nerede?
Maalesef Cenk Tosun’un şık gollerine rağmen hâlâ bireysel ve dağınık oynuyor A Milliler. Finlandiya önündeki futbol gelecek adına hiç ümit vermiyor. 
Oysa 2020 için yeni bir hikâye yazacak güçlü kadrolar lazım. 
Söyleyin o isim, Selçuk İnan mı? Neyin peşinde Lucescu?
Bir daha kâbus üstüne kâbus yaşamak istemiyorsak yurt dışında 250 futbolcusu bulunan İzlanda’nın yükselişini iyi okumalıyız. Onlar gibi biz de kendi özümüzden elit oyuncular üretmeliyiz. Buna mecburuz.
Bir ülke düşünün: Atlas Okyanusu’nun kıyısındaki volkanik adalardan oluşan buzlar ülkesi olsun. Ligi, dünyanın en kısa ligi olsun. Nüfusu ancak küçük bir ilimiz kadar (325 bin kişi) olsun. Ama futboluyla Avrupa’nın devlerine kafa tutabilsin. İşte; finalleri hak eden İzlanda’yı öne çıkaran gerçek ‘kendi yıldızını kendi üretiyor’ olması. 
Biz, futbol ülkesi olarak bunu 82 milyon içinde neden başaramayalım?
Bu olur mu bilmem. Ama şurası kesin ki; futbolda esaslı değişimin şart olduğu bir döneme girdik, artık! 
Diyeceğim, Taşıma suyla değirmen dönmüyor. İyi futbolcu iyi hocaların elinde yetişiyor. Emre Mor gibi yetenekleri yetiştirecek altyapı hamlesi şart.

MAÇIN ADAMI: Yönetim farkı!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.