Kanatsız Kartal uçmaz!

A -
A +

Aklı Monaco maçında olan Şenol Güneş harakiri yaptı. Babel kırmızı kartla Bakkal’a zafer ikram etti.

“Eldeki kuş, daldaki kuştan iyidir”, der eskiler... Önce oynadığı maçı kazanması gereken  Şenol Güneş’in Şampiyonlar Ligi’ni düşünerek Quaresma’sız, Babel ve Adriano’suz bir on bir sahaya sürmesi başlangıç olarak çok yanlıştı. Bu şekilde maç ve puan kazanmak futbol doğrularına aykırıydı. 
Neden mi? Negredo’yu öne atıp, Cenk’i sola çekmek iki bakımdan intihar gibi bir şeydi. Bu tertip, önde top tuttuğunda etkili olan Beşiktaş’ın hücum gücünü kırmakla kalmıyor, orta alanda Talisca, Atiba ve Oğuzhan’ın görev yaptığı bölgeye daha çok yük bindirdiği gibi takım savunmasını da inanılmaz biçimde zayıflatıyordu. Nitekim Beşiktaş bu bölümde ne pozisyon üretebildi ne de Hortum koruduğu kaleye tek bir şut atabildi. Aksine Gençler’in işine gelen bu kurguyla Vedat Muriqi ile golü de bulup rahatladılar.  Ahmet İlhan’ın o akıl dolu oyunu ile devlere kök söktüren Mesut Bakkal’ın kontratak futbolunu aşmanın tek yolu vardı. O da kanatları daha hareketli kılmak, hızlı, çabuk ve tempolu set oyunu ile kapalı savunmayı aşmaktan geçiyordu. Ne var ki, Caner, Oğuzhan ve Talisca hiç oyunda yoktu. Şenol Hoca, hamle adına Quaresma ve Babel ile oyuna coşku getirmeyi düşündü ama kulübeden gelen Babel’in sinir harbine girdiğini unuttu.  Kırmızı kart yerindeydi, Halis Özkahya, hem bu pozisyonunu hem de Quaresma kalitesini tescil eden penaltıyı iyi süzdü.  On kişi kalan Beşiktaş, Quaresma ile yüklenip, Cenk ile golü bulsa da kayıp kaçınılmaz hâl aldı. Gençler, ikinci golü bulduğunda atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti.
Umarım, Beşiktaş adına bu yanlış kurgu ve etkisiz futbol daha fazla devam etmez.

MAÇIN ADAMI: Quaresma

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.