Cengiz ve Koç’un şansı ne?

A -
A +

Titanik’teyiz, buzdağı yaklaşıyor, baloya devam etmeyin!”        Slogan müthiş… Galatasaray için bundan daha güzel tarif olamaz! Sadece Galatasaray mı? Belli ki; bu çıkışın etkisi büyük olacak…
HHH
Değişim güzel şey, eğer geleceği sağlıklı bina edecekse…
Galatasaray ve Fenerbahçe’de de değişim adına büyük bir hareketlilik hâkim. Bu; kongre telaşı… Malum, Galatasaraylılar bugün sandığa gidecek. Merak edilen soru; seçimi kim kazanacak? Dursun Özbek mi yoksa Mustafa Cengiz mi?
Kanaatim o ki; bu defa güç; taze kan Cengiz’den yana.
HHH
Fenerbahçe’de de aynı. Gerçi seçime çok var ama “Şubatta sahaya iniyoruz” diye mesajı şimdiden verdi Ali Koç gövde gösterisi yaparcasına… Aziz Yıldırım’ın şansı eskisi kadar yüksek değil, Koç çok güçlü geliyor. Şansı ise onca yatırıma rağmen son 17 yılda Fenerbahçe’nin bir Avrupa kupası dahi kazanamaması.
HHH
İşin güzel yanı; iki yeni başkan adayı da camialarına huzur, güçlü gelecek ve uzlaşı kültürü vadediyor olmaları. Bence; seçimin şifresi bu tutumda saklı… Kavgayı çıkaran, kaybedeceğini anlayan taraf olur…
Bir noktanın altını çizelim. Bir yanlışı düzeltmek vadiyle gelen ama seçildiklerinde daha büyük yanlışlar yapan nice başkanlar gördüm… Hepsi de, idari, sportif, sosyal, ekonomik ve evrensel değerlere sahip insan kaynağı adına camialarını “dünya kulübü yapma” vadiyle gelmişlerdi… Burada o isimleri tek tek saymak istemiyorum, faydası da yok zaten.
Kulüpler; borç sarmalı ile boğuşuyorsa faili kim, bir düşünün.
Diyeceğim; kaç bakan değişirse değişsin değişmeyen asıl gerçek; Kulüpler Yasası masalı.
HHH
Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum genel kurul üyelerine... Artık; “Ceketimi alır giderim” devrini bitirin, oy vereceğiniz adaylardan, “Borç bırakırlarsa kuruşu kuruşuna ödeyeceklerine” dair taahhütname alın ki; seçilenler kulübü babalarının çiftlikleri gibi kullanamasın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.