Gomis yoksa Eren var!

A -
A +

Eren var, Cimbom’un Derdiyok. Kayserispor’un 2. yarıdaki iştahlı futbolu olmasa zafer Terim’in eseridir derdim, ama...

Gomis yoksa Eren var ve Galatasaray’ın Derdiyok! Bu arada yeni başkan çok şanslı… Üç günde iki büyük zafer yaşadı Mustafa Cengiz. Düğüm gibi maç düğüne dönüştü... Tebrikler…
Bu zafer, bireysel değil takım başarısı derdim, eğer ilk yarıdaki Galatasaray, ikinci yarıda da sahada olsaydı…
Yine ilk yarıdaki oyun tekrarlansa zafer, tartışmasız Fatih Terim’in eseri derdim. Diyeceksiniz ki, Igor Tudor ile 4 attı Galatasaray, Kayserispor’a. Doğru ama bu takım ne o Galatasaray ne de o Kayserispor bu takım. Tudorlu dönemdeki Gomis, Maicon ve Belhanda yoktu dün. Ama o dönem esamesi okunmayan Eren golleriyle yıldızlaştı dün. Tıpkı, ilk yarıdaki Selçuk ve Feghouli gibi…
Peki ne yaptı da Terim, bu kadar yıldızlaştı Eren? Halden anlamak mı, diyelim? Sihirli dokunuş mu? Teknik adam katkısı mı? Yoksa.. Terim’in karizma farkı mı? Karar sizin!
Kayserispor’un çok maçını seyrettim bu sezon ve ilk yarıda hiç bu kadar çaresiz kaldığına şahit olmadım. Galatasaray’ın ilk yarıdaki amansız baskısı karşısında. Aman Allah’ım… O fırtına nasıl durdurulur, diye düşünürken Eren Derdiyok, 6 dakikaya iki gol sığdırdı… Laf aramızda, ilki ofsayttı… Tarık Ongun kaçırdı pozisyonu, Cüneyt Çakır da verdi golü… Hakem talihsizliği!
İkinci yarı 20 dakika piranhalar gibiydi Kayserispor.. Sumudica doğru kenar hamlesi ile William ve Güray’ı oyuna alarak Kayserispor’un içindeki devi uyandırdı. Umut ile golü buldu ama devamını getiremedi. Şu bir gerçek ki; Galatasaray’ın ciddi fizik kapa-site ve kalite sorunu var, ikinci yarıda bu net olarak görüldü. Sol bekteki sıkıntı büyük. Hücum oyununda da pres yapmakta zorlanıyor, bu takım.
Eğer, Muslera gününde olmasa, Galatasaray, Kayseri deplasmanından hüzünle dönerdi.

Maçın adamı: Eren Derdiyok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.