Quaresma &Talisca

A -
A +

Nasıl ki her kayıp bir kazancın habercisi ise aslında her düşüş de bir yükselişin işareti... Cenk Tosun’un Everton’a transferinden sonra “Beşiktaş’ın gollerini kim atacak” diye herkes merak ediyordu. Tank gibi ağır hareket eden Negredo ile önde yine rakiplerinin kafasını karıştıran Şenol Güneş, özgür bıraktığı Talisca’yı “golcü” vasfıyla Antalya’dan sonra Kasımpaşa karşısında da yıldızlaştırdı. Helal olsun işte teknik adam farkı bu.
Talisca için “Karizma!” dediğinizi duyar gibiyim. Doğru, kafası müthiş çalışıyor, iki gol de akıl dolu... Gollerdeki Ramazan’ın zaafı mı; büyük. Ancak kaleciyi hataya zorlayan ne? Talisca’nın pozisyon alma, öne doğru yaptığı amaçlı koşular ve gol becerisi değil mi?
Pardon! Talisca; 30 milyon avro mu?
Futbolu, coşkusu ve de Beşiktaş’a  katkısı ile fazlası var eksiği yok. Brezilyalı için “Çinliler daha cömert davranmalı” derken nazara geldi, yazık! O nasıl bir darbe öyle! FİFA, hakemlere “Yıldızları koruyun” demiyor mu? Bu ne hal Hüseyin Hocam, kartların nerede?
H H H

Sahi kim karizma?
“Golcü” Talisca mı yoksa Brezilyalıyı asistleriyle besleyen Quaresma mı?
Düşünüyorum da gerçek karizma yıldızları parlatan Şenol Güneş’ten başkası değil! Ancak o da bazen kaçırıyor, ipin ucunu… Tamam, mecburiyet ama sakatlık sonrası Medel’i ön liberoya, Oğuzhan’ı Talisca’nın yerine yerleştirmesi ne işe yaradı?
Düşünün şu takımda Vida ilk on bire girmiyor... Niye? Savunmanın merkezinde Pepe ile Medel harika anlaşıyor. Stoper için kısa sayılabilecek boyuna (1.71 cm) rağmen Şilili havada ve yerde dengeli.
Quaresma duran top ustalığı, gol pasları ve şutları ile bu sezon en istekli futbolunu oynuyor. Kasımpaşa özellikli takım… Trezeguet ve Pavelka müthiş… Fabri’nin başarılı kurtarışları olmasa dün maç daha gollü bitebilirdi.

MAÇIN ADAMI: Talisca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.