Başakşehir kanatlandı

A -
A +

Başakşehir, zirve ateşini alevlendirdi, yeniden. ‘Şampiyon mu?’ Acele etmeyin!            
Hiç şüphesiz futbol sistem oyunu. Teknik adamlar sistemlerinden kolay vazgeçmez. Nitekim, Fenerbahçe’ye kaybeden Abdullah Avcı da vazgeçmedi. Sistem aynı sistem; 4-2-3-1.
Emre Belözoğlu döndü, Başakşehir kendine geldi… İşte tecrübe farkı bu… Mossoro’nun oyun kuruculuğunda; iki kanatta iki adam; Arda ve Visca öyle etkili oynadılar ki… Uçurdular Başakşehir’i… Hem de Trabzonspor’un ilk 20 dakikadaki ezici futboluna rağmen.
Adebayor’un altın golü; dört kişilik muazzam bir organizasyondu… Bir takım boşuna yükselmiyor…
Avcı’nın şaşırtan tercihi, Emre’nin yanında Mahmut’u değil de Gökhan İnler’i tercih etmesiydi. Bence, -Okay, Onazi ve Sosa’lı orta sahayı düşünürseniz- hataydı, bu… Nitekim Sosa ile maçın başında Trabzonspor müthiş bir fırsat yakaladı ama değerlendiremedi. Oysa Trabzonspor maça çok istekli başladı. Ama çabuk kesildi. Koca Trabzonspor bu kadar kırılgan olur mu?
Kızmayın hocaya? Ne yapsın, Rıza Çalımbay, eğer sen pozisyona giriyor da gol yapamıyorsan. Öyle değil mi, Burak Yılmaz?
Pardon! Eleştiri mi? Tabii ki, Rıza Hoca’nın yerleşik savunma anlayışı da hatta kanatsız 5 merkez orta saha ile maça başlaması da hata. Ancak asıl tenkit edilmesi gereken kendilerini geliştiremeyen oyuncular olmalı.
Mesela Abdülkadir! Muazzam bir kumaşı var ama takım oyunu da o kadar eksik ki… Nereye, hamle yapacağını kestiremiyor. Tecrübesizlik, bu…
Kâmil Ahmet de müthiş hızlı, tren gibi adam geçiyor da, son harekette yok. Biraz sakin olabilse büyük katkı yapacak takımına. Diyeceğim, eğer Trabzonspor yeniden şampiyonluk moduna girecekse Rıza Hoca’ya daha çok yardımcı olmalılar.
Arda Turan’ın temiz kafa golünü iptal eden Bülent Yıldırım mı? Bir yanlışı, bir doğrusu var.  Yıldırım’ın yanlışı, gol iptali... Gerekçesi Epureanu’nun hava mücadelesiyse; şarj var ama faul yok, çünkü nizami.

MAÇIN ADAMI: Edin Visca

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.