Dev aynasındaki cüce gibi!

A -
A +

Eğer eksik B.Münih ile bile baş edemiyorsak Şampiyonlar Ligi bizim neyimize! Kupa neyimize?

Teşekkürler Şenol Hocam... Teşekkürler büyük Beşiktaş, bize buraya kadar süren değerli bir heyecan yaşattığınız için. Gönül isterdi ki, bu hikayenin sonu bir kupa ile taçlansın. Ama anladık ki, bunun için daha kırk fırın ekmek yememiz lazım.

Ne Gökhan’a kızalım ne Pektemek’e ne de Love’un golüne bakıp gelecek için umutlanalım. Evet, büyük hedefler büyük bedel istiyor, kalite, güç, kültür ve uluslararası tecrübe gibi. İtiraf edelim ki, Türk futbolu kıtada ekonomik büyüklüğü kadar değer üretmiyor. O yüzden Bayern Münih gibi Avrupa futbolunun üst düzey takımları karşısında şaşırıp kalıyoruz. Ne yazık ki dün de bu bariz fark sebebiyle ilk yarı “Devler ülkesindeki cüce” gibi boyumuzun ölçüsünü aldık, oturduk! Adamlar istese bize burada da çuvalla gol atarlardı, tatile gelmiş gibi idare ettiler.
Bu görüntü Beşiktaş’ın değil aslında ülke futbolunun içinde bulunduğu acı gerçeğin kendisi. 

Ne yapmak lazım? Şapkamızı önümüze koyalım ve “Elin Avrupalısından eksiğimiz ne?” diye ciddi ciddi düşünelim. Mesela Bayern Münih’in kadrosundaki 6 oyuncu kendi altyapısından yetiştirdiği yıldızlar, bizdeki ne, malumunuz. 

Bir hayalim var; milli ve yerli... Sahaya çıkan Beşiktaş 11’inin on biri de altyapıdan yetişmiş kendi değerleri olması... Kaybedeceksek de kazanacaksak da kendi çocuklarımızla kaybedelim ya da kazanalım. Birlikte; uluslararası başarıyı üretmenin yolunu bulalım. İşte o zaman ancak büyük hikayeleri yazarız. Aksi takdirde “sönmüş yıldızlar”ın doygun tükenmişliği içinde esner dururuz. Öyle değil mi, bu takımı bu noktaya getirebilmek için gecesini gündüzüne katan büyük başkan Fikret Orman?

Şenol Güneş’i hiç değilse dünkü on bir seçiminde 5 Türk’e şans verdiği için kutluyorum. Bir de yağmur-çamur demeden takımını destekleyen Beşiktaş taraftarını kutluyorum. En büyük alkışı onlar hak ediyor çünkü.

Maçın adamı: Beşiktaş tribünleri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.