İmparator’un askerleri!

A -
A +

Ayakta alkışlıyorum… Bay Penaltıyı! Hayır… Bay Gol; Bafetimi Gomis’i alkışlıyorum… Onun takım arkadaşlarını alkışlıyorum.
İşte şampiyon! İşte yıldız!
Bir futbolcu üç bilinmeyenli denklemi çözen ve tarihi değiştiren adam oldu dün. Sadece Başakşehir ile Fenerbahçe’nin umutlarını değil 29 golle Alex efsanesini de bitiren Gomis, Galatasaray’ın 21. şampiyonluğuna en büyük katkıyı yapan yıldızdı.
Bravo!
***
Ne güzel söz; “İşi ehline ver, kutlamaya hazır ol.”
İşte; Göztepe karşısında sezonu destansı oyunla noktalayan Galatasaray’ın 21. şampiyonluğunun sırrı; Tudor-Terim değişikliği.
Galatasaray ne zaman dara düşse Beyaz Atlı Prensi belliydi… Rijkaard, Mancini ve Tudor sonrasında olduğu gibi Aslan’ı yine düştüğü yerden ayağa kaldıran adam, Fatih Terim oldu.
Tecrübe bu… Liderlik bu… Karizma bu…
Kim demiş, “Federasyon’a rağmen Terimli Galatasaray şampiyon olamaz” diye… Bal gibi oluyor işte…  Niye? Çaresiz durumlarda çare olan adamı var. Bir, iki değil, tam 7 kez Galatasaray’ı şampiyon yapan İmparator o…
***
İlginçtir… O nasıl bir direnç öyle Göztepe? Helal olsun… İlk 45 dakika sanki Galatasaray’ın hayalleri, İzmir’de Beto’na çarpacaktı. İzmir ekibi, eksiklerine rağmen öyle bir asıldı ki maça sanki, şampiyon onlar olacakmış gibi… İnanın Fatih Terim’in en kötümser senaryosu bile böyle bir oyunun gerçekleşeceğine ihtimal vermezdi.
Ama? Bir muhteşem adam Tamer Tuna ve hazırladığı Göztepe, şampiyonu değiştiremeseler de o harika futbolla ligin marka değerine büyük katkı yaptı. İşte güzel olan bu…
***
Bir kulübü 7 defa şampiyon yapmak tesadüf müdür? Hayır, en helalinden kazanılmış başarıdır, bu…  Hangi renge gönül verirseniz verin, İmparator’un hakkını teslim edin.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.