Japon işi bu!

A -
A +

Yaşasın futbol!         
Rusya’da futbol keyfi, temposu, heyecanı ve coşkusu harika!
Bravo; tarih yazan Japonya ve Nagatomo’nun arkadaşlarına.
Yine bravo; Polonya’yı dize getiren Senegal’e...
H H H
Öncelikle; “Güç, teknik, kontrol ve taktik zekâ” adına muazzam bir sunumdu, H Grubundaki Kolombiya - Japonya maçı. Oyunu güzelleştiren ise Kolombiya Teknik Direktörü Jose Pekerman’ın verdiği taktik mücadeleydi. Dünya Kupası bu; 87 dakika 11’e 10 oynamak kolay mı? Değil.
Hele Kagawa’nın golü ile 1-0 geriye düşmüşken, o psikolojiyi yönetmek hiç kolay değil.  
Kolombiya’yı iki kez Dünya Kupası finallerine taşıyan Arjantinli teknik adam, maçı kurtarmak için “Oyunu önde tut!” talimatı ile ilk anda takımını rahatlasa da zafere yetmedi, bu. Kanat oyununda ağırlığı yıktığı Cuadrado ise Nagatomo karşısında eridi, gitti. Barrios değişikliği Quintero ile beraberliği sağlasa da, Japonların avantajını yok etmeye yetmedi.
H H H
Soru, Sanchez’in sebep olduğu penaltı ve kırmızı kart, yerinde miydi?
Hakemin kararı doğruydu. O pozisyonda kaleci Ospina, ‘son adam’ sayılamayacağı gibi kartın rengini de değiştirmez.
H H H
Sonuç, şansı yanına alan Japonlar, Osaka’nın üstün oyunu ile tarihi zafere imza atarken grupta da büyük avantaj sağladı. Artık bu yolda yürür Kamikazeler...

MAÇIN ADAMI: Y. Osako

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.