Al sana Belhanda!

A -
A +

Suya düşen hayaller.            
Kemal (Belgin) Abi’nin kulakları çınlasın. Onun tarzıdır, “Ben demiştim” demek. Karadeniz gazetesinden Nihat Erence dostum maçtan bir gün önce görüşümü aldı. “Trabzon kazanır” dedim ve gerekçelerimi sıraladım:
“Ünal Karaman-Ahmet Ağaoğlu ikilisi ‘Ateşle-barutun buluşmasıdır.’ Çok güçlü kadro kurdular. G.Saray’ın deplasman korkusu var. Bu sezon ilk kez önemli bir rakiple oynayacak, kazanması zor. Bu maçta Trabzonspor patlama yapar!”
G.Saraylı dostlarım, bana bozuldular. Hiç bozulmasınlar!
Dost acı söyler ama meyvesi tatlı olur.
Benim dışımda herkesin “favori” gösterdiği G.Saray, dün Karadeniz’de resmen karaya oturdu.
Şimdi Fatih Terim ve ekibi bundan gerekli ders çıkarmalı.
Ders mi?
Fatih Hoca’nın o toz kondurmadığı Belhanda tam bir fiyasko... Yiğitlik mi, kramponların tabanı ile Yusuf’un bacağına basmak? Ekmeğini kendi gibi futboldan yiyen meslektaşına yaptığı o acımasız hareketi hangi vicdan onaylar?
Trabzonspor çok cesurdu. Hızlı, etkili ve akıllıydı. Her anlamda üstün oynadı... Galibiyeti hak etti. Maçın başında Onazi ile golü buldu ve yetinmedi. Sosa, Olcay, Yusuf, Nwakaeme ve Rodallega ile yüklenmeye devam eti, “Bu takımda hayat var” dedirtti.
Seyirci de müthişti.
Tebrikler!
Yusuf mu? Gerçek bir 10 numara... İnce hesaplar içine girmese Trabzon daha çok gol bulurdu. Bu da onun kusuru...
Sadede gelelim; G.Saray da Trabzonspor da ülke futbolunda iz bırakan iki büyük camia. Ancak ikisinin de ekonomik açmazları var. Mustafa Cengiz Başkan idealindeki G.Saray’ı henüz kurabilmiş değil. Gerçek bu. Mustafa Başkan istiyor ki, “G.Saray, Barcelona gibi branşlaşarak, büyüyüp güçlensin ki, Şampiyonlar Ligi’nde devlerle yarışabilelim.”
Yetki almak kolay mı?

MAÇIN ADAMI: Nwakaeme

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.