Beşiktaş’ta Güneş açtı

A -
A +

Güneş doğunca yıldızlar kaybolurmuş. Güneş açtı ve idman rekortmeni Galatasaray, büyüleyici atmosferde kayboldu.

Şenol Güneş ve talebeleri zafere kendilerini öyle bir şartlandırmışlardı ki, bu maçı kaybetseler futbol adına çok yazık olurdu. Lider Başakşehir’in 3 puan kaybettiği haftada Beşiktaş, oynadığı futbol ve takımdaki tecrübeliler ile gençleri kaynaştırıp, diri, zinde ve iştahlı takım yapısıyla “şampiyonluk yarışında varım” dedi. Tebrikler.
Galatasaray mı? Futbol, “o eksik, bu eksik” gibi mazeretleri sevmez. Hele zafere inanmayanlara asla prim vermez. Galatasaray dün Beşiktaş derbisini inanmadığı ve maça mazeretlerin gölgesinde çıktığı için kaybetti. Bunun başka izahı yok.
Ümitsizlik fena şey. Diyeceksiniz ki, takımın başında Ümit Davala var, nasıl ümitsiz olur G.Saray? Maalesef Ümit Hoca, Fatih Terim’e olan saygısından “Emanetçi” kostümünü üzerinden çıkarıp da “Teknik adam” moduna girememiş bir türlü. Yazık! Davala’ya tavsiyem,
“Kendin ol, kendine güven ve kendinle yarış! Şunu bilmeli ki, Siz kendinize inandığınızda ancak başkaları da size inanır.”
Koca G.Saray hem oyun planını hem de gol ümidini Selçuk, Feghouli, Onyekuru ve Eren Derdiyok’a bağlamış. Ne var ki ne Onyekuru’nun çabaları ne de Cezayirli futbolcunun oyun zekâsı, zafer için yetmedi. Ozan’ın direkten dönen şutu da olmasa G.Saray, kafadan beyaz bayrağı çekecekti.
Ne demişler Güneş doğunca yıldızlar kaybolurmuş.  Şenol Hoca’nın gençleri Dorukhan ve Güven, Vida, Quaresma, Caner ve Ljajic’le bir orkestra gibi ahenkli ve uyumlu bir futbol sergilediler. Hele Adem Ljajic dün yine mest etti. Penaltı mı? Cüneyt Çakır, Caner-Ljajic ikilisinin kullandığı çift vuruşta Eren’in barajda dirseğini koyarak topla oynamasını süzemedi. Fatih Terim hocam locadan pozisyonu seyrederken ne düşündü bilmem ama bu açık bir penaltıydı. Ne var ki oyun devam etti. VAR devreye girdi. FIFA Top Klas hakemimiz, pozisyonu inceledi ve penaltıyı verdi. Ne demişler, hatadan dönmek fazilettir. Peki Vida’nın pozisyonuna ne demeli? O da açık bir çarpmaydı, elle oynama değil. Diyeceğim VAR bunun için var.

MAÇIN ADAMI: Âdem Ljajic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.