Dev adam Karius!

A -
A +

Şutlar var futbolcuyu yıldız, takımı şampiyon yapar. Paslar var, lokum gibidir, keyfine doyum olmaz. Maçlar var, kazandığınızda sadece 3 puan kazanmış olmazsınız, bu moral olur, güven olur, geleceğe ümitle bağlanır istikrara oynarsınız.
Fakat! Beşiktaş dün seri ümidiyle çıktığı Alanya önünde umduğunu bulamadı.
Çünkü, Beşiktaş’ı iyi bilen bir rakibe karşı oynadı. Bravo, Sergen Yalçın! Dersini iyi çalışmış, Beşiktaş’ı nasıl durduracağını mükemmel analiz etmiş. N’Sakala, Ceyhun, Campos, Sackey ve Fernandes ile kanatları kapattı, Quaresma ve Mustafa Pektemek’i hücuma çıkarmayıp, Beşiktaş’ı durdurdu. Bu durumda Kartal’ın gol şansı Adem Ljajic ve Dorukhan’ın ara pasları ve şutlarına, Güven’in becerisine kalmıştı.
Fakat Alanyaspor buna izin vermedi… Hem takım savunmasını çok iyi yaptılar hem de Fernandes, Cisse ve Efecan ile hücumda inanılmaz baskı kurdular. Eğer, Loris Karius kalesinde duvar örüp, devleşmese Beşiktaş dün bu maçtan puan çıkaramazdı. Zira orta sahası etkisiz, Medel ve Dorukhan istenen performanstan uzaktı haliyle Beşiktaş hücumda çoğalamadı. Beşiktaş’ın gol ayağı Güven Yalçın da yeterince topla buluşamadı. Ancak topla buluştuğu an bu genç futbolcu ne denli sağlam bir eğitim aldığını Alanya önünde gösterdi. Hem de Akdeniz ekibi genç futbolcuyu tam üç kişiyle markaja almasına rağmen. Onun müthiş pozisyon bilgisi ve yere sağlam basan driplingleri ile kendini boşa çıkarıp, Haydar’ın koruduğu kalede etkili oldu. Kuyudan su çıkarırcasına aşırtma bir vuruşla jeneriklik gol de attı ama pozisyonu ofsayttı. Şenol Hoca, orta sahayı güçlendirmek adına Güven’i Oğuzhan’la değiştirdi ama bu da sonucu değiştirmedi.  
Necip savunmada harikaydı, Vida ile uyumu da alkışa değerdi, Cisse’nin ayağından tereyağından kıl çeker gibi topu alarak mutlak bir mağlubiyeti önledi.

MAÇIN ADAMI: Loris Karius

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.