Quaresma’sız çok zor

A -
A +

İstikrar, Beşiktaş’ın bu sezon başaramadığı bir durum. Nerede Akhisar önündeki o güzel oyun, nerede dünkü futbol?     Erzurumspor taş gibi. Ligin ilk yarısına göre daha iyiler, tebrikler.
Beşiktaş’ın derdi çok. Nalıncı keseri gibi herkes kendine oynuyor.
Mesela savunmanın merkezi değişti, istikrar kayboldu. Pepe-Vida ikilisi Beşiktaş’ın direnç noktasıydı tecrübe ve kalite anlamında. Ne kadar iyi mücadele ediyor olsa da oyunu geriden başlatmak adına Mirin-Necip ikilisi tandemde aynı etkiyi sağlamıyor. Gerçi Gökhan’ın hücuma destek verdiği ve Beşiktaş’ın üçlü savunmaya döndüğü oyun geçişlerinde geniş alanda Necip aktif görünse de Mirin’in yanında  Medel daha iyi olurdu? Çünkü Necip’le oynadığında Mirin’e büyük yük biniyor. Diyordum ki, Fransız futbolcu sakatlanmaz mı?  Medel savunmaya, Pektemek sahaya. İyi de çözüm bu mu?
Diyeceksiniz ki, Vida’nın cezası bittiğinde orada sıkıntı geçer.  Doğru ama  savunmanın merkezi şampiyonluk mücadelesi veren bir takım için çok önemli.
Sağda Gökhan-Quaresma oynadığında rakip kim olursa olsun Beşiktaş bariz bir üstünlük sağlıyor. Ancak Erzurumspor karşısında Şenol Hoca, Quaresma’yı sola Lens’’i de sağa yerleştirmiş. Belli ki, Quaresma’sız dönemin çaresizce arayışı bu. İyi de o oyuncu Lens mi sizce? Bence değil, maalesef çok dağınık, Şenol Hoca bu kulvara daha iyi bir açık bulmalı. Aksi takdirde iki kanadını da rakipleri tren hattına çevirir. Diyeceğim o ki, Beşiktaş’ı Quaresma’sız düşünemiyorum, hiç değilse bu sezon.
Bir cümle de Burak’a... Mustafa Pektemek ve Larin’e rağmen Şenol Güneş forvet tercihini senden yana yapıyorsa amacı Beşiktaşlılara sevdirmek. Ama gel de anlat bunu Burak’a anlatabilirsen... Gördüğü gereksiz sarı kart ile cezalı duruma düştü, hem de Beşiktaş’ın ona en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde. Olacak iş mi, bu?

MAÇIN ADAMI: Dorukhan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.