Terim’in Diagne operasyonu!

A -
A +

Hiç tartışmasız Spor Toto Süper Lig’in en karizmatik hocası, cesareti, stratejisi, seçimi, inandırıcılığı ve uygulamalarıyla Fatih Terim’dir… İspatı mı, işte EY Malatyaspor maçı

“Biz bitti demeden bitmez!”
Sözün sahibi malum… Fatih Terim, Erol Bulut’a karşı karizmayı çizdirmemek için cesaretini kaybetmeden, bütün riskleri alarak EY Malatyaspor’a karşı dün zaferi getiren farklı bir strateji uyguladı.
Bu, hatalardan ders alan ve savunmayı önde kurup, iki bekini ileri sürerek Galatasaray’ı bütün hatlarıyla hücum oynatan bir tecrübe farkıydı. Ligdeki ilk 2-0’lık kayıp ve kupa maçından ders çıkaran Terim’in en önemli dokunuşu Emre Taşdemir yerine sol bekteki Linnes tercihiydi... Ki, hırsı, gayreti ve azmi ile dün gecenin yıldızı oldu bu futbolcu. Feghouli’ye attırdığı ama "ofsayt!" diye AVAR Hakemi Kerem Ersoy’a takılan o pozisyon gol olmasa da çok güzeldi ve izaha muhtaçtı. Nitekim hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Fırat Aydınus'un uğradığı hışma uğramamak için pozisyonu nazikçe Fatih Terim’e izaha çalıştı. Bu, hakemlikte Michel Vautrot gibi tarz olur mu, bilmem ama bizde çok garip kaçar.
Geçelim… “Gol” denince akla gelen ilk isim Diagne. Terim de bu kozu sonuna kadar kullandı. Sağdan, soldan, ortadan; Mariano, Linnes, Emre Akbaba, Feghouli ve Onyekuru herkes Diagne’ye çalıştı… “Bir gol atsın da rahatlayalım” diye…  Kaçırdı, kaçırdı sonunda Diagne penaltılardan golleri yazdı. Kendini de, G.Saray'ı da, Terim'i de kurtardı. Hoş geldin büyük golcü.
İşte bu iki dokunuş bir maçta olabilecek en yüksek teknik adam etkisiydi… Açık söyleyeyim aksi olsa Erol Bulut gökte, karizma yerlerde gezerdi… Ama o futbolcular, Terim’e nasıl inanmış, hırslanıp, zafere bilenmişler öyle. Doğrusu o yüksek tempolu mücadeleyi hayranlıkla seyrettim.
Kupa maçındaki o heyecanlı ve hareketli EY Malatyaspor’u fiilen ezdiler.

MAÇIN ADAMI:  Martin Linnes

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.