Şampiyonlar Ligi de mi gitti?

A -
A +

Karius yine neler kurtardı neler ama Beşiktaş’ı G.Saray’ın elinden o da kurtaramadı.         
Oysa ne tatlı hayaller kurmuştu Beşiktaş?
Abartısız, Güneş’in doğuşunu da yükselişini de defalarca seyrettim bu ligde…
Fakat Şenol Hoca’nın bu defaki Necip çıkışı G.Saray karşısında daha maç başlarken çöküşün habercisiydi.
Geçen haftaki A.Gücü maçındaki önde rakibini perişan eden Burak, Lens, Güven ve Ljajic dörtlüsünü niye bozar insan?
Şenol Hoca’nın final maçlarında böyle akıl tutulması vardır.
Hâl böyle olunca Fatih Terim’in o güzellikler dünyasının bir üstün beceriyle bütünleşen taktik dehası; plandan plana geçen zenginlik ve cesaretli hamleleri sanki futbol, şampiyonluk ve liderlik üstüne farklı bir ruhunu yansıtıyordu. İşte bu farklılık, sadece Beşiktaş’ın altı haftalık yükselişine “Dur” demedi, G.Saray’a da şampiyonluk yolunu açtı. Başarının asıl sırrı bu idi.  
Biliyorum Beşiktaşlılar şimdi faturayı Bülent Yıldırım’a kesecekler, bence yanlış... Onyekuru’nun golünde Caner’e çarpma var mı, yok mu? Doğrusu ben tribünden seçemedim çarpma varsa hakem de pozisyonu süzememiş olabilir. Bence Beşiktaşlılar o gole takılıp kalmak yerine “G.Saray’ın zaaflarını niye iyi değerlendiremedik” diye maçın devre arasında düşünmeliydiler ve ona göre ikinci yarıya çıkmalıydılar. Bunu yapamadı Beşiktaş... Ne Burak Yılmaz silahını kullanabildi ne Ljajic’in ince paslarını ne de Vida ve Atiba’nın yerinde hamlelerini sergileyebildi. Hele maç senaryosunun asıl aktörleri Caner ve Gökhan’ın kanat bindirmelerini hiç göremedik. Bu tabloda Beşiktaş nasıl maç kazanacaktı ki?
Bravo Fatih Terim ve talebelerine çok büyük bir zafer kazandılar dün gece.
Şimdi asıl merak ettiğim bu saatten sonra Şampiyonlar Ligi’ne kalmayı başarabilecek mi acaba Beşiktaş? Zor dostum zor!

MAÇIN ADAMI: Fatih Terim

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.