En iyisi Fransa maçına saklandı

A -
A +

Türkiye, Güneş gibi yükseliyor ancak ay-yıldızı asıl parlatacak olan Özbekistan değil Fransa maçı.         
Haliyle benim, aklım fikrim 8 Haziran’daki Fransa maçında.
Peki, Özbekistan karşısındaki A Millî Takım ve oynanan futbol o maç için ölçü olabilir mi?
Hayır, bu iki kardeş ülkenin Ömer Ali, Abdülkadir Ömür gibi alternatif oyuncuları görme ve Zeki Çelik gibi savunma oyuncularının hücum potansiyelinin ölçümünden başka bir şey değildir.
Yine de millilerin o disiplinli ve yüksek özgüven içinde mücadeleleri beni gelecek adına umutlandırdı.
Mesela İtalyanların yakın markajındaki Oğuzhan dün eskisi gibi diri ve istekliydi. Özellikle Emre Taşdemir ile uyumu da ümit vericiydi. Ancak Özbekistan karşılaşmasını seyrederken “Yunus Mallı, Efecan ve maçın en iyisi Zeki, bu üçü acaba puan maçında bir arada oynar mı” diye sormadım desem yalan olur.
...Ki, Zeki Çelik, Efecan koşu yolunu kapatmadığı bölümlerde sağ kanatta harikaydı. Nitekim, İrfan Can’ın kullandığı serbest vuruşu ve ardından Kenan’ın pasını Zeki gol yaparak bu güzel futbolunu taçlandırdı. Bravo, hep böyle ol, Zeki.
Benim asıl şaşırdığım Enes Ünal. Bu golcü hâlâ kendini aşamadı, kalabalık savunmanın arasında maalesef kayboluyor, mücadeleye girmiyor. Bu bir forvet için büyük eksiklik. Özetlersek Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun da takip ettiği maçta millîler, şimdilik ağzımıza bir kaşık bal çaldı. Asıl ziyafet Fransa maçında, inanıyorum Şenol Hocam, bu ülkeye asıl mutluluğu o gün yaşatacak.

MAÇIN ADAMI: Zeki Çelik

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.