Şimdi tur zamanı

A -
A +

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Kopenhag karşısında tura inanmış bir Başakşehir vardı sahada. “Bir gol atabilseydik tur için daha fazla umutlanabilirdik, olmadı ama bu olmayacak anlamına gelmez gelmemeli de”, derken Demba Ba kazandırdığı penaltı ile sevindirdi bizi. Oh be Visca; ayağına yüreğine sağlık.
* * *
Doğru idare edilen iki kulübün dün geceki buluşması “sportif yönetim” ve “sistem takımı” olmak adına ders gibiydi. Kopenhag oyuncu satışlarından elde ettiği gelirle yılı kârlı kapatan nadir kulüplerdendir.     Tıpkı Başakşehir gibi.  
Bu maçın bence en özel yanı buydu.
Bir şey daha... Kuzey ülkelerinin bilinen fiziğe dayalı futbolu yerine yeteneği de birleştirmiş bir Kopenhag seyrettik dün gece.
Zeca ve Santos’a dikkat... Bu rövanş için önemli.
* * *
Belli ki Okan Buruk rakibini iyi analiz etmiş, takımının gücünü de biliyor. Haliyle saha düzeni 4-3-3 olmasına rağmen, buz kesen havada oynanacak rövanşı düşünerek turu riske etmemek için çok stratejik davrandı ve kazandı.
Özetlersek Başakşehir savunmada kusursuzdu... Demba Ba’yı en uçta tutup, Visca ve Crivelli ile baskı yaptı ama İrfan Can kritik paslarda bütün yeteneğini sergilemesine rağmen hücumda penaltı dışında etkili olamadı.
* * *
Önce Avrupa sonra lig; içerde dışarda ne kadar kupa varsa hepsine talip olan Başakşehir takımı iddialı duruşuyla tur için bizi umutlandırıyor. Neden  final oynamayalım.

MAÇIN ADAMI: İrfan Can Kahveci

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.