H. Hüseyin’den Kartal’a “DUR”

A -
A +

Kartal büyük fırsat kaçırdı. Futbolu bu kadar etkili oynayan Kayserispor düşerse çok üzülürüm

Şu bunaltıcı yaz sıcağında futbol resitali seyrettik Kayseri’de dün gece. Teşekkürler. Gerçi Kayserispor-Beşiktaş maçı iki takım için de “olmak ya da olmamak” türünde bir Hamlet oyunuydu.
Beşiktaş, Denizli ve Konya galibiyetlerini seriye bağlayıp Avrupa iddiasını sürdürmek istiyordu ama olmadı.
Ev sahibi Kayserispor H. Hüseyin ve Kravets ile 3 puanı kendi hanesine yazdırıp pamuk ipliğine bağlı ligde kalma ümitlerini çelikten yaya dönüştürdü, bravo!
Yüksek tempo, korakor mücadele ve hamle üstüne hamle yapan teknik adamların akıl oyununa dönüşen karşılaşmanın yıldızı Beşiktaş’ı iki haftalardır sırtlayan Kaptan Burak ile Atiba ve Diaby’e müthiş kurtarışlarıyla “Dur! Kayseri’de panter var” diyen kaleci Lung ve Hasan Hüseyin’di. Hayranlıkla seyrettim onu. Taa ki, Atiba’nın beraberlik golüne kadar.
Sahi futbolu bu kadar etkili oynayan Lung, Sapunaru, H. Hüseyin, Kravets gibi önemli oyunculara sahip bir takım neden bu pozisyonda olur? Doğrusu Kayserispor düşerse çok üzülürüm.
Beşiktaş mı? Sergen Yalçın’ın dün yaptığı denemeler sonuç getirmedi. Halbuki takım mühendisliği ve oyun geçişlerini kolaylaştıran hamle adına bu denemeler yerindeydi.
Mesela N’Koudou yerine oyuna Necip’le başlamasındaki amaç hem Kayserispor’un orta saha direncini kırmak hem de 4-1-4-1’e geçişi kolaylaştırıp, Burak’a yapılacak alan markajına karşı Atiba, Diaby ve Lens’e daha geniş alan açmaktı. Atiba ve Lens bunun faydasını ilk, Diaby ise ikinci yarıda gördü.
Ne var ki Gökhan, Ruiz ve Vida gibi tecrübelerin yanındaki geçen hafta “varyate yapma” diye uyardığım Rıdvan dün öyle bir hataya düştü ki “takımın değişmezleri” arasına girme kredisini artık azalttı, yazık!
Sonuç alkışlar Prosinecki’ye... Çökmüş bir takımı ayağa kaldırdığın için.

MAÇIN ADAMI: Hasan Hüseyin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.