Aboubakar Fener’i yıktı

A -
A +

Aboubakar, Necip ve N'Sakala'nın Kadıköy’deki golleriyle yıldızlaştığı gecede Beşiktaş sadece bir derbi kazanmadı bunun çok ötesinde değerler üreten bir zaferdi dünkü sonuç. Tebrikler.
Cesaret, mantık, öz güven, taktik anlayış ve kenar yönetimiyle mükemmeldi, “eli zayıf” denilen Sergen Yalçın, eli güçlü olan Erol Bulut’u resmen mat etti helal olsun.
Erken final niteliğindeki maçın şifresi; “şampiyonluk” hedefinin dışına düşmek istemeyen iki takımın asla pes etmeyen oyun stratejisiydi.
Orta sahadan dikine oyunu başarıyla icra eden Beşiktaş’ın kilit adamı hiç tartışmasız ilk iki gole katkı yapan Larin’di. Durduramadı Fenerbahçe onu... Ama o çift sarıdan kırmızıyı görüp 10 kişi bıraktı takımını. Yazık, ucuz kartlardı ikisi de. Josef ve Mensah’ın yetersiz kaldığı maçta Atiba her zamanki gibi diri ve istekliydi.
Fenerbahçe Cisse ile 1 gol üretse de orta sahada hâkimiyeti bir türlü ele alamadı.
Ta ki Necip’in 3. gol sonrası sakatlanışına dek.
Benim anlamadığım şey Erol Bulut’un maçı kazanmak için derbi tecrübesi fazla olan Gökhan, Sosa, Ozan gibi isimlere yönelirken solda Novak’ı tercih edip, Caner’i hamle oyuncusu olarak tutmasıydı. Perotti’nin sakatlanması üzerine Caner’i oyuna alarak hatasını düzeltti ama sadece bu değişiklik yetmezdi. Mert Hakan ve Ademi hamlesi ile 11’e 10 süren oyundaki avantajı tabelaya yansıtmaya çalıştı.
...Ve “10 numara” pozisyonundan geriye çektiği Ozan Tufan’la iki gol üretti ama Kadıköy’ü ‘Kara Bulut’lar kapladı.
Şampiyonluk hesapları şimdi yapılmalı artık.


MAÇIN ADAMI: Aboubakar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.