Sürpriz golcü Atiba!

A -
A +

Sergen Yalçın kafada da gönülde de kazanan teknik adam, bravo!

Gizli lider Beşiktaş gizli golcüsü Atiba ile içerde dışarda bir başka güzel...      
Pardon... Yeri gelmişken yazayım... Eğer skor üretemiyorsanız leblebi çekirdek gibi adam harcamak işin en kolay yanıdır. Ancak doğrusu bu mudur, hayır!
Yeni Malatyaspor, Hamza Hamzaoğlu ile yollarını niye ayırdı? Sahi, bölgesinde güneş gibi parlamak varken neden sürekli hoca değiştirir?
Geçelim...
İşin en kıymetli ve en keyifli yanı şapkadan tavşan çıkarır gibi fırsat verdiğiniz adamın yıldız gibi parlamasıdır. Şimdi neden anlatıyorum bunu? Tabii ki Atiba'yı sürpriz golcü yapan Sergen Yalçın'ın teknik adamlık farkını anlatmak için.
Sergen Hoca günü kurtarma derdinde değil. "İleri bak yoksa kendini arkada bulursun" düşüncesinden hareketle ezberlerin üstünde bir şeyler ekleyerek geleceği kazanmak derdinde. Beşiktaş'ı bekleyen fikstür zorluğuna karşı hem oyuncu planlaması hem de oyuncuların görev tanımlarını farklılaştırarak yapıyor bunu. İşte vizyon budur.  
* * *
Dikkat ettiniz mi Malatya deplasmanındaki Beşiktaş'a dün gece? Rakibi önde karşılamak adına joker Necip'i ön liberoya yerleştirirken Atiba ve Josef'i, Ghezzal ile Larin'in arasına atarak muhtemel Malatya atağına karşı önde örülen duvar ile hem savunma güvenliğini artırmak hem de Aboubakar'ın arkasında dirençli bir hücum gücü oluşturma arzusunu, inanın çok zekiceydi.
Bu plan sadece dün için miydi, değildi. En az Malatya gibi dişli G.Antep ve Fenerbahçe maçlarına bugünden hazırlanmak adına iyi bir testti.
Tuttu mu? Takım savunması adına tuttu ama hücuma yetmedi. Sergen Hoca, Necip-Mensah hamlesi ile Josef'i geri çekip, Mensah'ı forvet arkası pas dağıtan adam olarak yerleştirirken Aboubakar'ın arkasında Atiba'yı sürpriz golcü yaparak hem maçı kurtardı hem de gelecek haftalar adına yeni planı test etmiş oldu.
...Ki, bu planda Aboubakar golcü değil rakip savunmayı dağıtan ve gerideki oyunculara alan açan adamdır.  
İşte kazanan teknik adam modeli budur. Tebrikler!
Sakın, Mustafa'nın iki harika şutunu inanılmaz kurtarışlarıyla gece parlayan yıldızı olan kaleci Utku'yu unuttuğumu sanmayın. Bravo!

MAÇIN ADAMI: Sergen Yalçın

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.