Herkes Fener’e çalışıyor

A -
A +

Beşiktaş, Aboubakar’sız bu kadar! Hatay’da darbe yiyen G.Saray da, Kasımpaşa önünde sessiz kalan Beşiktaş da F.Bahçe’ye çalıştı.

Aytaç Kara’nın füzesi dün gece Süper Lig’in zirvedeki heyecan ateşini yeniden alevlendirdi. Diyeceksiniz ki, “O kadar mı?”, evet o kadar.
Kasımpaşa maçı gösterdi ki; Beşiktaş’ın güçlü takım olgusunda ve sistem oyununda ciddi kırılmalar var ve kısa sürede de düzelecek gibi görünmüyor.
Hem de kaleci Ersin’in harika penaltı kurtarışına rağmen.
Bir kere Kartal’ın en önemli silahı Aboubakar ile asist kralı Ghezzal’ın yeri doldurulabilmiş değil. Yoklukları o kadar belliydi ki, anlatamam. Hatta Mensah bile arandı dün.
Şampiyon adayı bir takım hücuma çıkarken bu kadar basit pozisyon verip, gol mü yer? Verdi ve golü yedi Beşiktaş, artık çıkar çıkarabilirsen.
Kasımpaşa’da Hajradinovic ve Haddadi son vuruşlarda dikkatli olsa ilk yarı 3-0 da olabilirdi. Diyeceğim o kadar etkisizdi Kartal.
Şaşırdım; ne Atiba’yı ne Ljajic’i ne de Larin’i görebildim.
Savunma desem Kasımpaşa’nın presi karşısında kos helva gibiydi. Bravo Şenol Can hocaya... Gelişi fırtına etkisi yaptı.
Aytaç Kara’yı gecenin yıldızı yapan Necip’in, Varga’nın baskısı karşısında nasıl dağıldığını ve ayağındaki topu rakibe nasıl teslim ettiğini gördünüz mü? Rosier yerinde oynasa bu hata yaşanır mıydı?
Söyler misiniz “Biz Beşiktaş’ız” diyen o yüksek öz güvene ne oldu? Larin’e “gol sende” diye hücumda büyük sorumluluk yükledi Sergen Yalçın da hata mı yaptı, hayır!
Mecburiyetler!
Tek forvet oynayan Larin iki defa pozisyona buldu ama ne Aboubakar’ın yaptığını yapabildi ne de onun gibi oyuna katı verebildi. Dağıldı bütün sistem. Bu, bence Beşiktaş’ın belki de şampiyonluk yarışını derinden etkileyecek en büyük zaafı.
Sözün özü; Hatay’da darbe yiyen G.Saray da, Kasımpaşa önünde sessiz kalan Beşiktaş da F.Bahçe’ye çalıştı. Tabii bu gece önemli.

MAÇIN ADAMI: Aytaç Kara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.