Sergen Yalçın tarih yazdı

A -
A +

Böyle bir sezonu ne biz yaşadık ne de Beşiktaşlılar. Her hâliyle her anı futbolumuz adına ibretlik ve derslik bir sezondu. Helal olsun Beşiktaş...

Ne kadar mağdur ve ne kadar yaralı olursa olsun asla ezilmedi Beşiktaş. Sonuna kadar mücadele etti ve sonunda şampiyonluğu başardı Beşiktaş. Helal olsun... İnandılar, asla vaz geçmediler ve istediklerini elde ettiler... Analarının ak sütü gibi hak etti Beşiktaşlılar bu şampiyonluğu. Yürekten kutlarım.
Doğrusu böyle bir sezonu ne yaşadık ne gördük... Lig son ana kadar üç takımla büyük çekişmeye sahne olurken Beşiktaş, İzmir'de Göztepe önünde verdiği korkakor mücadele ve tarihe geçecek keyif veren oyunu ile takdir ve unvanların en anlamlısını hak etti.
Bravo Sergen Yalçın. Bravo bir defans oyuncusu olarak 5 gole imza atan Vida... Yine bravo asist kralı ve İrfan Can'ı ters köşeye yollayan gecenin penaltı ustası Ghezzal... Dahası sahada teknik direktör gibi telkinleriyle takım arkadaşlarına enerji ve dayanma gücü aşılayıp, Beşiktaş'ı oyunda tutan Atiba'ya. Bitmedi attığı gollerle Beşiktaş'ı bugünlere getiren Larin'e de bravo. Bir özel tebrik de Ahmet Nur Çebi Başkan ve siyah beyazlı forma altında döktükleri alın teri ile tarih yazan Beşiktaşlı oyunculara.  
Heyecan ve coşkunun rekabet anlamında zirvede yaşandığı adı üstünde Süper Lig mücadelesini Beşiktaş'ın şampiyonluk ile taçlandırması aslında kolay olmadı.  
Ünal Karaman yönetimindeki Göztepe güçsüz bir şekilde teslim olmaktansa güçlü rakibi karşısında bir gladyatör gibi direnmeyi yeğledi.
Özellikle Berkan harikaydı... Hem maçın başında Ndiaye'nin üst direkten dönen topunu ortaladı, hem serbest vuruşlarıyla kaleci Ersin'i rahatsız etti Alpaslan'ın golünü hazırladı ama o da yoruldu.
Beşiktaş, N'Koudou ile rakibi sağ kanattan zorlasa da Murat'ı geçemedi. Sergen Yalçın, sol kanada yönlendirdi yine olmadı.
Larin, penaltıyı kazandığı anda Ghezzal sahne aldı ve Beşiktaş'ı şampiyon yapan golü atarak tarihi bir başarıya imza attı. 

MAÇIN ADAMI: Larin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.