Pes etmek yok!

A -
A +

Ahhh! Merih’in göğüs kontrolü yapmak isterken yediğimiz gole rağmen inanın son yılların en iyisi bu takım. Pes etmek yok!

Festival maalesef buruk başladı, öyle devam edecek değil ya. Meğer "Roma yolları taştan"mış. Oysa gönlümden geçen “Aştık; aşılmaz denilen Çizme'yi aştık” diye giriş yapabilmeyi ne çok isterdim.
Maalesef başlangıç istediğimiz gibi olmadı. 27 maçtır yenilmeyen İtalya’yı tuzla buz edemedik.  Olsun, finalde ederiz! Bakü’de Galler'i geçip neden zirveye konmayalım?
Hayal mi bu, değil. İnanın çocuklar hayal değil bul! Sorarım size... Bu takım, EURO 2008'in ötesini başarmayacak da kim başaracak?
* * *
Diyeceksiniz ki kime ve neden kaybettik?
2018’de hayal kırıklığı yaşasa da birden çok Dünya Kupası kaldırmış; gücü, cesareti ve kazanan oyuncu grubu ile rakipler arasında en güçlüsüydü İtalya. Zira 20 gol atıp sadece kalesinde 3 gol görerek elemeleri hiç kaybetmeden tamamlamak kolay değil.  
Hakkını teslim edelim değişimin mimarı Roberto Mancini...  Hani Galatasaray'dayken "bundan teknik adam olmaz" diye biletini kesip gönderdiğimiz Mancini yok mu? Evet, onun yönetiminde çok başka bir karaktere bürünmüş İtalya. Takım savunmaları ve hücum aksiyonları mükemmel...  Önde geniş alana yerleşip öyle baskı kuruyorlar ki kâbus gibi. Özellikle golcüleri Immobile'yi istediği toplarla buluşturan Gök Mavililer, 4-3-3 dizilişi ile Barardi ve Insigne ile her an her şeyi yapabileceklerini hissettiriyor insana. Eğer ilk 45’te gol yemediysek bunu İtalyanların kazandığı ilk kornerde gole izin vermeyen Uğurcan’a ve rakibe karşı duvar ören savunmamıza borçluyuz.
Rakibi ne yazık ki Hakan, Yusuf ve Kenan'la karşılayamadık, kademede Ozan ve Okay'la durduramadık Azzura'yı.
Savunmamızda Merih, Çağlar ve Umut ile zorlandık da zorlandık. Şenol Güneş'in hamleleri, Burak ve Kenan’ın tutukluğu, Yusuf'un yetersizliği ve Merih’in ters vuruşu tuz biber ekti yaramıza. Fena kaybettik
Ne yapsın kalede Uğurcan; kurtarabileceğini kurtardı kurtaramadıklarını da yedi.  
İddia ediyorum ay yıldızlı ekip inanın son yılların en iyisi.

MAÇIN ADAMI: Roberto Mancini

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.